AGENDA
Arts
Exposició 'Laia Abril. On Abortion' - Barcelona 2019
2019
Del 28 de març al 9 de juny
  • Barcelona
Fundació Foto Colectania

Exposició 'Laia Abril. On Abortion'

Exposició 'Laia Abril. On Abortion', el primer capítol d'un projecte a llarg termini de la fotògrafa titulat 'A History of Misogyny', una recerca visual sobre la misogínia realitzada a través de comparacions històriques i contemporànies. En aquest capítol, Laia Abril documenta i conceptualitza els perills i danys causats a les dones per la seva falta d'accés a l'avortament de forma legal, segura i gratuïta.

Amb una meticulosa metodologia d'investigació, Abril recorre al passat per ressaltar la llarga i contínua erosió dels drets reproductius de les dones fins als nostres dies. La seva col·lecció d'evidències visuals, auditives i textuals teixeix una xarxa de preguntes sobre ètica i moralitat, i revela una sorprenent sèrie de desencadenants socials, estigmes i tabús sobre l'avortament que han estat invisibles fins ara.

Horari: 

Dilluns i festius: tancat
De dimarts a dissabte: d'11 a 20h
Diumenge: d'11 a 15h

Inauguració: 

Dimecres 27 de març, a les 20h

Sinopsi: 

Laia Abril (Barcelona, 1986) és una artista multidisciplinar que treballa amb fotografia, text, vídeo i so. Després de graduar-se en Periodisme el 2009, es va matricular a la residència d'artistes en la FABRICA, Itàlia, on va treballar durant cinc anys com a editora creativa i fotògrafa en COLORS Magazine.

L'obra de Laia Abril s'ha mostrat internacionalment i forma part de col·leccions privades i públiques com el Musée de l'Elysée i el Fotomuseum Winterthur, el FRAC o el MNAC. Ha publicat diversos llibres: 'Thinspiration' (autopublicat, 2012), 'Tediousphilia' (Musée de l'Elysée, 2014), 'The Epilogue' (Dewi Lewis, 2014), inclòs a la llista del Paris Photo-Aperture First Book Award, Kassel PhotoBook Festival, Photo España Best Book Award; i 'Lobismuller' (RM, 2016), que va vertebrar el Images Book - Festival Images.

Actualment està treballant en dos projectes: 'Chapter two: On Rape', guardonat amb el Visionary Award de Tim Hetherington Trust i que s'exhibirà a Les Filles du Calvaire el 2020; i 'Genesis Chapter: On Mass Hysteria', nominat al Prix Elysée.

Preu: 

General 4€ | reduïda 3€
*Primer diumenge de mes: entrada gratuïta

Organitza: 

Foto Colectania

Col·labora: 

Fundació Banc Sabadell, del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició 'Un reusenc a la Guerra del Rif', fotografies de Macià Ferrando Roca en la guerra del Rif
Del 28 de març al 28 de setembre
Reus
Taller familiar 'Exlibris, pitibris!' - Museu del Disseny de Barcelona 2019
Diumenge 21 d'abril, 11:30h
Barcelona
Exposició 'L'Esmalt'
Del 13 d'abril a l'1 de juny
Salou
Exposició 'La Cambrilenca és un quadro' de Nuri Mariné
Del 13 de març al 23 d'abril
Cambrils
Del 12 de gener al 30 de juny
La Bisbal d'Empordà
Cor Isquione
Del 5 al 28 d'abril
Vilanova i la Geltrú
Presentació del conte 'Foc a la metxa!' de Ramon Gasull il·lustrat per Debonatinta
Dimarts 23 d'abril, 18:30h
El Morell
Maneres de pintar una arengada
Del 23 de març al 28 d'abril
Vilanova i la Geltrú