Arts
,
2019
Del 28 de març al 9 de juny
Fundació Foto Colectania
Barcelona

Exposició 'Laia Abril. On Abortion'

Exposició 'Laia Abril. On Abortion', el primer capítol d'un projecte a llarg termini de la fotògrafa titulat 'A History of Misogyny', una recerca visual sobre la misogínia realitzada a través de comparacions històriques i contemporànies. En aquest capítol, Laia Abril documenta i conceptualitza els perills i danys causats a les dones per la seva falta d'accés a l'avortament de forma legal, segura i gratuïta.

Amb una meticulosa metodologia d'investigació, Abril recorre al passat per ressaltar la llarga i contínua erosió dels drets reproductius de les dones fins als nostres dies. La seva col·lecció d'evidències visuals, auditives i textuals teixeix una xarxa de preguntes sobre ètica i moralitat, i revela una sorprenent sèrie de desencadenants socials, estigmes i tabús sobre l'avortament que han estat invisibles fins ara.

Horari: 

Dilluns i festius: tancat
De dimarts a dissabte: d'11 a 20h
Diumenge: d'11 a 15h

Inauguració: 

Dimecres 27 de març, a les 20h

Sinopsi: 

Laia Abril (Barcelona, 1986) és una artista multidisciplinar que treballa amb fotografia, text, vídeo i so. Després de graduar-se en Periodisme el 2009, es va matricular a la residència d'artistes en la FABRICA, Itàlia, on va treballar durant cinc anys com a editora creativa i fotògrafa en COLORS Magazine.

L'obra de Laia Abril s'ha mostrat internacionalment i forma part de col·leccions privades i públiques com el Musée de l'Elysée i el Fotomuseum Winterthur, el FRAC o el MNAC. Ha publicat diversos llibres: 'Thinspiration' (autopublicat, 2012), 'Tediousphilia' (Musée de l'Elysée, 2014), 'The Epilogue' (Dewi Lewis, 2014), inclòs a la llista del Paris Photo-Aperture First Book Award, Kassel PhotoBook Festival, Photo España Best Book Award; i 'Lobismuller' (RM, 2016), que va vertebrar el Images Book - Festival Images.

Actualment està treballant en dos projectes: 'Chapter two: On Rape', guardonat amb el Visionary Award de Tim Hetherington Trust i que s'exhibirà a Les Filles du Calvaire el 2020; i 'Genesis Chapter: On Mass Hysteria', nominat al Prix Elysée.

Preu: 

General 4€ | reduïda 3€
*Primer diumenge de mes: entrada gratuïta

Organitza: 

Foto Colectania

Col·labora: 

Fundació Banc Sabadell, del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar