AGENDA
Arts
Exposició 'Rere els murs de Pedralbes'
2019
A partir del 28 de novembre
  • Barcelona
Monestir de Pedralbes

Exposició 'Rere els murs del monestir'

Exposició de llarga durada 'Rere els murs del monestir. Set-cents anys d’una història en femení', un projecte fruit d’una recerca àmplia i ambiciosa que ens permet aproximar-nos al cenobi -des dels seus orígens i fins al present- com mai no ho havíem pogut fer fins ara.

En la darrera dècada, s’ha dut a terme una recerca exhaustiva sobre el monestir de Pedralbes des de diferents camps que ha constituït la base del desenvolupament d’un projecte que consta de dos grans blocs: Evolució i Acció.

Evolució: Presenta vuit etapes històriques del desenvolupament del monestir, cadascuna amb una llista d’espais vinculats al període, una breu descripció i una explicació històrica i arquitectònica a les quals s’associa una galeria d’imatges i recursos documentals, amb reconstruccions en 3D del monestir en diferents segles i l’evolució dels diferents espais en 3D al llarg del temps.
 
Acció: Proposa un serious game a través de la restitució virtual en 3D. Aquest joc, concebut com una eina educativa i divulgativa, restitueix la imatge del monestir al segle xv, amb algunes llicències anacròniques, com el fet de poder visitar la capella de Sant Miquel mentre es pinta, però amb un gran rigor documental.
Aquest projecte web, consultable a la xarxa, culmina amb la inauguració d’una exposició ubicada en una de les sales de la infermeria remodelada a finals del segle xvi, que ofereix als visitants una experiència immersiva al monestir medieval. Imatges de gran format ens permeten imaginar com seria el jardí del claustre, veure com resplendien els daurats de la capella i recrear l’ambient de la infermeria i la cuina amb tots els estris que s’utilitzaven per preparar remeis i cuinar aliments. D’altra banda, gràcies a les ulleres 3D i a la realitat virtual  es poden veure aquests espais en tres dimensions dins la mateixa sala d’exposició.

La mostra es complementa amb un petit audiovisual que il·lustra el poder que van tenir les abadesses de Pedralbes a l’edat mitjana i durant els primers temps de l’època moderna, així com els conflictes entre els llinatges més poderosos del moment per controlar el monestir i el seu patrimoni. Així mateix, també és possible consultar tot el web del projecte a través de dos monitors ubicats a la sala.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 10 a 14h
Dissabtes i diumenges: de 10 a 17h
Festius d'obertura: de 10 a 14h

Inauguració: 

Dijous 28 de novembre, a les 19h

Organitza: 

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Col·labora: 

Ajuntament de Barcelona

Més informació: 

reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Telèfon: 93 256 34 27
Web Monestir de Pedralbes

Et pot interessar

Gentry
Del 23 al 26 de gener, 20h
Barcelona
Exposició 'Camins de ronda' - Museu de la Mar de l'Ebre
Del 18 de gener a l'1 de març
La Ràpita
Al alba
Del 25 de gener al 9 de febrer
Igualada
Exposició 'Aloma, de Mercè Rodoreda. 50 anys de la segona edició de la novel·la'
Del 21 de gener al 3 de febrer
Balaguer
Exposició 'Un tomb per Reus' de Tino Taltavull
Del 8 de gener a l'1 de febrer
Reus
Exposició 'Crear és respirar' de Xavier de Torres
Del 25 de gener al 13 d'abril
Olot
Gameplay
Del 19 de desembre de 2019 al 3 de maig
Barcelona
X Biennal d'Art de Girona, 2019, 2020
Del 13 de desembre al 22 de febrer
Girona