CosmoCaixa. Museu de la Ciència de Barcelona
Museu de la Ciència CosmoCaixa
Carrer d'Isaac Newton, 26
08022 - Barcelona
  • 932 126 050
  • icosmocaixa@magmacultura.com
Sala Univers
Sala Univers

Exposició permanent per descobrir el cosmos i la seva evolució a través d'un fil argumental que, cronològicament, abasta des del big-bang fins a les últimes fronteres del coneixement, un recorregut lliure que té com a objectiu estimular la curiositat científica del visitant a partir d’experiències interactives, d’objectes reals i de reproduccions científiques i artístiques de màxima qualitat.

De manera complementària, al costat de la sala hi ha un laboratori de matemàtiques, una picada d’ull a la disciplina que ens ha donat les eines necessàries per entendre el funcionament de tot. 

El Bosc Inundat
El Bosc Inundat

Aquest espai representa un fragment de la selva amazònica brasilera, un ecosistema ric i fràgil que conté autèntics tresors mediambientals i científics. Compta amb diverses col·leccions d'insectes i llavors d'aquesta zona, i també un seguit d'il·lustracions, manuscrits i recursos multimèdia que donaran pistes per entendre el més important d'aquest sistema tan complex i sorprenent.

Frondós, càlid i molt poblat: en aquest tros de selva, hi viu un centenar d'espècies, entre plantes, invertebrats, peixos, amfibis, rèptils, aus i mamífers. Al seu interior es podran observar les formigues talladores de fulles, es sentirà com piula l'ocell sol i es podrà contemplar com neden el capibara i el caiman entre la vegetació, en un ambient en el qual cada quinze minuts cau una pluja tropical.

Planetari
Planetari

El Planetari del CosmoCaixa ofereix projeccions a cúpula completa per descobrir l'univers com mai. És una finestra al cosmos amb una programació que canvia periòdicament amb les millors projeccions de divulgació astronòmica i científica que faran viure una experiència envoltant.

Les projeccions són en català amb sistema de traducció al castellà, anglès i francès i compten amb sistema d’audiodescripció, excepte la projecció 'El Cel d’avui'. Els menors de 14 anys han d'anar acompanyats d'un adult.

>> Constulta'n la programció aquí (enllaç)

Base Antàrtica
Base Antàrtica

En aquest espai, el Museu de la Ciència CosmoCaixa mostra el laboratori original de la Base Antàrtica Joan Carles I gràcies a la mirada científica de la Dra. Josefina Castellví, pionera de l'exploració del continent blanc. Gràcies a un acord de col·laboració amb National Geographic, també s'hi exposen fotos sobre l'Antàrtida, una de les zones més verges, remotes i fràgils del planeta.

D'una banda, presentem fotos d'algunes de les expedicions pioneres del pol sud, com les comandades per Roald Amundsen, Robert Scott, Ernest Shackleton i Richard Byrd al començament del segle XX, i altres de més recents de diferents bases antàrtiques i dels científics en acció. De l'altra, mostrem la grandiositat d'aquest territori remot a través de la seva biodiversitat, retratada per fotògrafs de renom internacional.

Més informació

El CosmoCaixa va obrir les portes el 2004, després de la gran intervenció arquitectònica dels arquitectes Esteve i Robert Terradas, els quals van respectar i integrar l'edifici modernista original, d'un valor patrimonial incalculable, original de l'any 1904, dissenyat per Josep Domènech i Estapà com a seu d'un asil per a persones invidents.

Esteve i Robert Terradas van abordar la nova construcció integrant les sales d'exposicions i dotant l'entorn amb una plaça de la Ciència en una construcció moderna de grans atractius, com són la zona del Bosc Inundat, el Jardí Vertical i un cub de vidre a cavall entre l'edifici modernista i la plaça, obra de gran bellesa i originalitat.

La responsabilitat social i la protecció del medi ambient són dos emblemes del Museu de la Ciència CosmoCaixa. És per això que des de fa anys hem emprès nombroses millores ambientals que s'emmarquen en el projecte 'Edifici verd, edifici que educa'. A hores d'ara, les fites obtingudes en eficiència, gestió dels recursos i protecció de la biodiversitat ens impulsen a continuar per aquest camí, mentre perseguim les cotes de sostenibilitat més altes possibles.

Horaris

De dilluns a diumenge i festius: de 10 a 20h
Dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener: de 10 a 18h
Tancat els dies 25 de desembre, 1 i 6 de gener

Entrada

8€ general (permet accedir a totes les exposicions temporals i permanents)
Accés gratuït per a clients de CaixaBank i nois i noies menors de 16 anys (no inclou grups escolars)
Comprar entrada aquí (enllaç)

Dies d'entrada gratuïta:
El 9 de febrer, Santa Eulàlia
El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus
El 24 de setembre, La Mercè