Espectacles
,
2019
Del 20 al 31 de març
Sala Beckett
Barcelona

Festival Important

El laboratori escènic Els Malnascuts ens ofereix una proposta teatral jove, heterogènia i multidisciplinar en els passadissos conceptuals entre la realitat i la ficció.

El Festival Important és la principal cita de Barcelona amb el teatre, la dansa, la música i el ritual del mes de març. És un festival amb una curta tradició que el 2019 s’estrenarà amb la seva primera edició.

La seva denominació pren el nom de la principal ambició amb què s’han trobat els cofundadors d’aquest festival, tots ells joves d’entre 18 i 30 anys.

El Festival Important és promogut per la Sala Beckett dins del marc d’Els Malnascuts, que alhora implica un bon nombre d’artistes plàstics i performers de la ciutat.

Horari: 

De dimecres a diumenge: 19h

Programa: 

Dimecres 20 i 27 de març
Intal·lació: La caiguda d’un coco sempre ha estat lligada a l’arbre i el seu fruit, però si ho penses, cap dels dos són davant teu ara mateix. A la instal·lació gaudiràs d’unes vacances d’allò tangible per jugar amb l’espai i creure’t, si tu ho vols, que abans no pensaves tant amb Antananarivo.

Dijous 21 i 28 de març
Concert: Bim! Bam! Sonen les campanes i anuncien la història d’en Pere, un anarquista que més que valent era temerari, més que prudent era un gallina i més que Sant era un farsant. Una adaptació del passatge de les tres negacions segons Sant Lluc, que versiona la Bíblia i aprofundeix en el seu component polític. Una altra comèdia musical que, si no s’entén, com a mínim farà passar una bona estona.

Divendres 22 i 29 de març
Teatre 'Molts satèl·lits ens espien'
Reflexió sobre els problemàtics llindars que separen la ficció de la noficció, on convocarem clàssics literaris com Anna Karenina de Lev Tolstoi, El baró rampant d’Italo Calvino o la Scherezade de Les mil i una nits. Què passaria si Emma Rouault (Madame Bovary) i Alonso Quijano (El Quixot), ja pertorbats per haver consumit una elevada dosi de literatura, convisquessin un any en una habitació amb la porta tancada?

Dissabte 23 i 30 de març
Workshop: El concepte “workshop” s’utilitza per anomenar un esdeveniment en el qual els assistents poden formar-se sobre un determinat tema de manera intensiva. A diferència d’un altre tipus d’esdeveniment, el workshop promou la participació activa dels assistents. És a dir, qui assisteix a un workshop no es limita a ser espectador o oient, sinó que també intervé en determinades activitats proposades pels organitzadors. El workshop se centrarà en la pregunta: 'Reinterpretar o no els clàssics?'. Hem d’adaptar les ficcions clàssiques a lanostra realitat actual? O les hem de respectar per la seva condició de clàssiques?

Diumenge 24 i 31 de març
Ritual: Al llarg de la història, la humanitat ha necessitat donar resposta a fets inexplicables de la nostra existència mitjançant la creació de narratives plenes de simbologia. La intenció de trobar un sentit al món juntament amb la voluntat de formar part d’un conjunt ha forjat arquitectures, rituals, pràctiques artístiques, normes i formes de relacionar-se. No obstant això, com s’explica avui dia la nostra societat al 2019? A Malnascuts 9, experimentarem la cerimònia del macrocosmos.

Preu: 

3€ cada activitat
Venda d'entrades online aquí.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1