AGENDA
Llibres
Llibre 'La batalla de l'Ebre, un riu de sang' - Josep Sánchez Cervelló i Pere Clua Micola
2019
Dijous 21 de novembre, 18:30h
  • Barcelona
Seu del Memorial Democràtic

Presentació del llibre 'La Batalla de l'Ebre, un riu de sang'

Presentació del llibre 'La Batalla de l'Ebre, un riu de sang', edició especial 80è aniversari, dels autors Josep Sánchez Cervelló i Pere Clua Micola

Presentarà l’acte el Sr. Jordi Font, director del Memorial Democràtic, i presentació a càrrec del Dr. Josep Ma Solé Sabaté, Director Científic i Pedagògic del COMEBE (Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre).

El llibre neix a iniciativa del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) l'any 2005 davant la necessitat de disposar d'un text breu que, garantint la veracitat històrica, fos capaç de donar a conèixer les causes, desenllaç i conseqüències de la que fou la batalla més llarga, dura i decisiva de la Guerra Civil Espanyola. 

Dotze anys després, el 2017, es va acordar reeditar l'obra amb la revisió del text original per part del Dr. Sánchez Cervelló i la incorporació de cinc articles breus de nova factura. 

Sinopsi: 

La Batalla de l'Ebre s'esdevingué essencialment a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, on deixà ferides molt profundes que encara perduren: emigració, destrucció d'infraestructures, empobriment. La República dissenyà la batalla atenent a causes internes i externes. Entre les primeres destacaren: aturar l'ofensiva sobre València; emprar els recursos humans i materials de Catalunya; portar l'optimisme a la seva rereguarda i reforçar el prestigi del govern de Negrín. En el camp internacional es pretengué que tant la Societat de Nacions, com França i Gran Bretanya, enfrontades a l'expansionisme nazi, canviessin la seva política de No-intervenció i donessin suport al govern legítim. La Batalla es va convertir en la més llarga i cruenta de tota la guerra i fou, també, la que anticipà, la caiguda de Catalunya i la definitiva derrota republicana.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta

Organitza: 

COMEBE i Memorial Democràtic

Més informació: 

Et pot interessar

Tribut a Sinatra - Amposta 2020
Dies 7 i 8 de febrer
Amposta
Xerrada 'L'oli de ginebre' - Tivissa 2020
Dissabte 25 de gener, 19h
Tivissa
Gentry
Del 23 al 26 de gener, 20h
Barcelona
Festes de la Candelera - L'Ametlla de Mar 2020
Del 31 de gener al 4 de febrer
L'Ametlla de Mar
Monestir de Pedralbes
Dissabte 25 de gener, 11:30h
Barcelona
Seward
Del 15 al 25 de gener
Barcelona
Festa de Sant Antoni - Alcanar 2020
Dies 25 i 26 de gener
Alcanar
Concert de Sopa de Cabra
Divendres 27 de març, 21h
Lleida