Activa't
,
2019
Diumenge 15 de desembre, 10:30h
Monestir de Pedralbes
Barcelona

Taller 'Destil·lació d’aigua i essència de roses'

Taller teòric i pràctic 'Destil·lació d’aigua i essència de roses', conduït per l'aromatòloga Òria, en què s'extraurà l'oli essencial i l'hidrolat de les roses amb el tradicional alambí de coure. 

Horari: 

De 10:30 a 13:30h

Sinopsi: 

Un inventari del monestir de Pedralbes del 1364 recull que al recinte hi havia un alambí per destil·lar aigua de roses. Anys després, el llibre de comptes del 1520 també registra que les germanes van comprar roses per preparar-ne aigua. L’"aigua-ros", tal com apareix en la documentació medieval, és producte de la destil·lació dels pètals de rosa.

A l’edat mitjana, tenia usos cosmètics, medicinals i culinaris. En cosmètica, la rosa blanca de Damasc s’utilitzava per a l’elaboració de l’oli de rosa i per a la preparació de perfums. En preparacions mèdiques, s’usava per hidratar la pell, i, per exemple, el metge Arnau de Vilanova recomanava rentar-se les mans amb aigua de roses després de cada àpat. En gastronomia, la seva forta aroma es feia servir per potenciar el sabor i l’olor dels plats, així com per a l’elaboració de begudes. 

Preu: 

9,20€ (comprar entrada aquí - enllaç)

Inscripcions: 

reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Telèfon: 93 256 34 27

Organitza: 

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Col·labora: 

Ajuntament de Barcelona

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar