Arts
,
2020
Del 9 de juny al 27 de setembre
La Virreina
Barcelona

Exposició 'Sobre la fotografia'

El 1977 Susan Sontag publica 'Sobre la fotografia', una recopilació de textos escrits entre 1971 i 1977 per a la mítica revista The New York Review of Books.

El llibre adquireix immediatament una gran notorietat i esdevé un veritable manifest de combat: a finals del «segle de la imatge» -com hom anomenava el segle xx- es comença a imposar una literatura visual que enllaça divulgació i sofisticació, i que replica tant a les cotilles teòriques de l’època com a les narracions historicistes.

La mostra parteix de la hipòtesi segons la qual 'Sobre la fotografia' es podria llegir com un exercici curatorial; és a dir, que Sontag va elaborar els seus diversos textos seguint una lògica de treball propera al comissariat expositiu. És per això que, després del buidatge de totes i cadascuna de les referències aportades per l’autora, aquestes s’han traduït al llenguatge museogràfic, i s’ha construït, doncs, una mena d’assaig en tres dimensiones on les fonts, les imatges i els seus vincles narratius es troben en un mateix nivell de lectura.

Horari: 

De dimarts a diumenge i festius: d'11 a 20h

Comissariada per: 

Valentín Roma

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: