Música
,
2021

Concert 'Contrasts'

En el marc de la nova edició del cicle Vespres Musicals, concert 'Contrasts' a càrrec de Laia Puig i Alba Ventura, on interpreten tres de les peces més representatives del repertori per a violoncel i piano, tant pel que van representar dins de la trajectòria artística de Beethoven, Mompou i Xostakóvitx, així com per l’aportació revolucionaria que van suposar en la història de la música.

Sinopsi: 

La Sonata en La Major de Beethoven, composta el 1807 a l’inici de la manifestació de la sordesa del músic, és la primera composició de cambra a la que s’atorga un paper rellevant i dialogant entre el piano i el violoncel. La peça s’estructura com una filigrana en què els dos instruments s’alternen com a solista i acompanyant, desbordant virtuosisme i musicalitat. 

'El pont' és l’única obra de cambra de Frederic Monpou, composta com a homenatge al violoncel·lista Pau Casals el 1976, amb les seves ressonàncies harmòniques, lentitud i silencis, exerceix de contrast en aquest tríptic de composicions revolucionàries.

Tanca el concert la primera obra de música de cambra de Dimitri Xostakóvitx, la Sonata per a violoncel i piano en Re menor, Op.40 dedicada al seu amic i cellista Víctor Kubatski. Estrenada el 1934 al conservatori de Leningrad no va tenir gaire èxit degut a l’execució que va fer Kubatski. Amb el pas del temps l’obra esdevingué més reconeguda i nombrosos cellistes van competir per interpretar-la juntament amb Xostakóvitx.

Preu: 

12€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Laia Puig: violoncel
Alba Ventura: piano

Organitza: 

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Col·labora: 

Ajuntament de Barcelona

Més informació: