Arts
,
2021
Del 15 de maig al 13 de juny
Arts Santa Mònica
Barcelona

Instal·lació 'Dimonis' de cabosanroque

Instal·lació 'Dimonis', de la parella d'artistes sonors cabosanroque (Laia Torrents i Roger Aixut) que se serveixen de les llibretes escrites per Jacint Verdaguer entre el 1890 i el 1893 mentre assistia a sessions d’exorcismes en un pis de Barcelona, per reflexionar sobre el fenomen de la possessió i les seves implicacions socials, estètiques, biològiques i fins i tot teatrals. Textos profundament actuals que, amb la situació provocada per la crisis sanitària del Covid-19, ressonen encara amb més contundència.

Una aproximació a un text estrany, excepcional, mai corregit ni publicat (en vida del poeta), des de diversos nivells analítics, però amb un objectiu final: la instal·lació. Una manifestació artística integrada per 10 dispositius plàstics i sonors, resultat de l’exploració de cinc conceptes bàsics: l’acte comunicatiu, el ritual, la no correspondència entre continent i contingut, els paral·lelismes amb la biologia: els paràsits i els virus, i finalment les formes de possessió  i la relació dramatúrgica que s’estableix entre ells.

Les paraules de Verdaguer, profundament actuals, són el nus que lliga dos mons paral·lels: el visible i l’invisible. L’home i la societat. L’individu i la seva comunitat.

Visites:
- Durada: 40 min
- Grups de 20 persones

Horari: 

> Cada hora en punt, dins l'horari habitual del centre.
De dimarts a dissabte: d'11a  21h.
Diumenges i festius: d'11 a 19h.
Dilluns tancat, excepte festius.

Inauguració: 

Dissabte 15 de maig, a les 18h

Sinopsi: 

'Dimonis' és una obra polifònica on l'espectador acaba formant part d'una altra obra que el conté. Ésser posseït sense saber-ho i transmutar de subjecte-passiu d'una exposició a objecte-actiu d'una instal·lació o d'una obra teatral. El públic passa de la llibertat de moviments dins d'una reproducció de la planta del pis on Verdaguer assistia els exorcismes, a ser posseït per cabosanroque, i sense ser-ne conscient executa uns moviments orquestrats, una coreografia, per acabar completant l'obra.

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Inscripcions: 

Reserves online: artssantamonica@eurotomb.com

Organitza: 

Arts Santa Mònica – Departament de Cultura

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1