Espectacles
,
2021
Divendres 10 de desembre, 19:30h
CC Guinardó
Barcelona

Teatre 'Van Gogh'

En el marc de la 10a edició del Barcelona Districte Cultural, teatre 'Van Gogh' a càrrec de Versus Teatre, una obra construida a partir de les cartes que es van enviar en Vincent Van Gogh (1853-1890) al seu germà petit, en Theo, que també va ser el seu mecenes, en una correspondència que va perllongar-se durant anys i anys i que ha llegat més de mig miler de cartes, on en Vincent li parlava dels lliris, els gira-sols, els cels estrellats, l’art i la bogeria, de tot el que va ser important en la seva vida.

L'obra centra la mirada en dos moments de la vida de l’artista: un episodi important en la seva bogeria, quan tenia 27 anys, la crisi de Borinage, i, deu anys després, unes hores abans de la seva mort, als 37 anys.

Ever Blanchet va escriure aquest text ja fa quasi dues dècades, i aquesta és la tercera vegada que es porta al teatre, encara que, aquesta vegada, amb una posada en escena molt especial, gràcies a la proposta de videoart de Nito Cilintano. Una posada en escena que proporciona a l’espectador una experiència immersiva, com si de veritat estigués a l’habitació que en Van Gogh va pintar o al camp de gira-sols que es va fer tan famós després de la seva mort.

Preu: 

Entrada gratuïta

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Autor: Ever Blanchet a partir de les cartes a Theo.
Traducció al català:  Josep Maria Vidal
Interpretació: Jaume Garcia Arija
Direcció: Maria Clausó i Ever Blanchet
Videoart: Nito Cilintano
Espai i caracterització: Martina Buroni
Vestuari: Rafató Teatre

Organitza: 

Institut de Cultura de Barcelona - Ajuntament de Barcelona

  • imatge de control 1per1