Música
,
2022

Concert de Nadal 'O magnum mysterium'

Concert de Nadal al Monestir de Pedralbes 'O magnum mysterium', a càrrec de Qvinta Essençia (Èlia Casanova, soprano; Hugo Bolívar, contralt; Alberto Riera, tenor; Pablo Acosta, baix), que farà un recorregut per la història de la música nadalenca des del Renaixement fins als nostres dies, centrant-se tant en la solemnitat i el misticisme religiós com en l’alegria i el caràcter popular propis de la celebració d’aquestes festes.

Obre el concert la missa de paròdia 'O magnum mysterium', del compositor renaixentista Tomás Luís de Vitoria, basada en un motet del mateix autor, amb el contrapunt de la interpretació d’obres de caràcter sacre i solemne de Luca Marenzio i Francesco Guerrero. La segona part del programa, amb un caràcter més popular i festiu inclou una peça del compositor de Prades Mateu Fletxa i peces anònimes de diverses parts del món que ens evoquen el caràcter més internacional d’aquesta festa.

Aquest és un concert en què paraula i música són l’eix de la interpretació, en què es destaca el contingut emotiu i dramàtic a través de la declamació correcta dels textos.

Programa: 

- 'O magnum mysterium', de Tomás Luís de Victoria (1548-1611)
- 'Hodie Christus natus est', de Luca Marenzino (1490-1558)
- 'Niño d’amor herido', de Francisco Guerrero (1528-1599)
- 'La Negrina', de Mateu Fletxa (1481-1553)
- Selecció de peces nadalenques populars d’origen alemany, català i estatunidenc.

Preu: 

 

12€ (comprar entrada aquí - enllaç)
*El concert és a l'església del monestir. L'accés a l'interior de l'església es farà a partir de les 20h. Els que hagueu comprat l'entrada per internet podeu fer la cua directament a l'església. Els que l'hagueu reservada per telèfon haureu d'anar abans a la recepció del museu. 

Inscripcions: 

reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Telèfon: 93 256 34 27

Organitza: 

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Col·labora: 

Ajuntament de Barcelona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1