Activa't
,
2022

Debat 'El manuscrit Voynich'

En el marc de la programació del Kosmopolis, debat 'El manuscrit Voynich. Un enigma a través dels segles', on l'escriptora i periodista Elisa McCausland conversa amb els escriptors Diego Salgado i Francisco Jota-Pérez sobre el misteriós manuscrit Voynich del segle XV, que intriga acadèmics i investigadors i que cap especialista encara no ha pogut desxifrar.

En aquesta sessió, moderada per Elisa McCausland, es farà una aproximació al manuscrit Voynich des de diferents perspectives i parlaran del seu influx subversiu en l'acadèmia, del seu potencial imaginatiu, de la seva condició de reflex heterodox d'una època i també del seu valor bibliogràfic.

Sinopsi: 

El manuscrit Voynich continua sent un misteri des de la seva aparició a principis del segle XV. A mig camí entre el tractat naturalista, el text hermètic i el repertori críptic de signes, el cert és que a data d'avui encara no és possible determinar-ne ni l'autor, ni el contingut ni el propòsit.

En paraules de l'investigador Marcelo Dos Santos, "cap dels procediments científics utilitzats per revelar els secrets d'altres llengües i sistemes d'escriptura coneguts no han servit per arrencar el manuscrit Voynich de segles de silenci. Ens trobem davant de l'enigma literari més sorprenent de tots els temps".

Preu: 

 

3€ general | Gratuït Amics CCCB
Comprar entrada entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1