Activa't
,
2022
Dilluns 31 de gener, 18:30h
CCCB
Cinemes diversos

Debat 'Sobre l'abundància digital'

Debat 'Sobre l'abundància digital', on el periodista de The New Yorker, Kyle Chayka, expert en tecnologia i cultura, parlarà amb la sociòloga Liliana Arroyo, especialista en innovació social digital, sobre les contradiccions i els límits d'un món cada dia més digitalitzat. 

*La xerrada es durà a terme en Català - Anglès i comptarà amb servei de traducció simultània.

Sinopsi: 

Com aprendre a desitjar menys en un present marcat per la hiperproducció i l'acceleració? Quines noves formes pren la cultura en una realitat creixentment tecnològica?

En els últims anys la digitalització s'ha convertit en la punta de llança d'una economia globalitzada que fa invisible les seves condicions de producció. El metavers proposat per Facebook, per exemple, vol crear una realitat virtual paral·lela on tot allò que desitgem estigui al nostre abast des del menjador de casa. Però, segons Chayka, el somni d'un món immaterial on acumular objectes i experiències digitals sense límit difícilment s'escaparà de les lògiques del consumisme que trobem a l'altra banda de la pantalla.

En el seu llibre 'Desear menos' (Gatopardo Ediciones, 2022), Chayka rebutja els cants de sirena de l'abundància digital i proposa recuperar la connexió amb el món que ens envolta a través dels ensenyaments del minimalisme. Com aprendre a desitjar menys en un present marcat per la hiperproducció i l'acceleració? Quines noves formes pren la cultura en una realitat creixentment tecnològica?

Preu: 

 

3€ general | Gratuït: Amics del CCCB, aturats, carnet de docent de la Generalitat, jubilats amb la Targeta Rosa.
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1