Arts
,
2022

Exposició 'Crim i delicte'

Exposició 'Crim i delicte', una mostra que presenta una selecció d'objectes procedents de l'antic Museu de l'Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona, creat el 1955 sota l'impuls del Dr. Octavio Pérez-Vitoria, catedràtic del Seminari de Dret Penal i fundador i director de l'Institut. El fons del Museu de Criminologia es va formar a partir dels béns, instruments i aparells que va rebre dels arxius judicials de l'Audiència Provincial de Barcelona, els quals s'havien emprat per cometre delictes o com a proves en els judicis que se'n van derivar.

Tots aquests materials constitueixen una col·lecció molt valuosa per entendre les motivacions i el modus operandi criminal sorgit del context polític i social de l'Espanya, grisa, del franquisme.

L'any 2016 el Museu d'Història de Catalunya i la Universitat de Barcelona van emprendre un camí de col·laboració que ha permès, mitjançant diverses exposicions, donar a conèixer algunes col·leccions creades per departaments, facultats o centres de recerca, que constitueixen un ric i molt divers patrimoni cultural. Aquest camí arriba ara a la seva fi amb 'Crim i delicte'.

Inauguració: 

Dijous 15 de desembre, a les 12h

Preu: 

 

Exposició permanent: 6€  | 4€
Exposició temporal: 4€ | 3€
Entrada combinada: 8€ | 6€

*Compra entrades aquí (enllaç)

Organitza: 

Museu d'Història de Catalunya

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1