Arts
,
2022

Exposició 'La Lluna de Lotus'

Exposició 'La Lluna de Lotus. Art i poesia de la monja budista Ōtagaki Rengetsu (1791-1875), que presenta per primera vegada a la ciutat i al país la vida i l’obra extraordinària de la gran poeta i artista de Kyoto, un exemple de com l’art i la mirada poètica poden esdevenir un sospir i, alhora, un revulsiu en la lluita i el gaudi d’una vida efímera.

Horari: 

De dimarts a diumenge: de 10 a 19h
Diumenges: a partir de les 15h, entrada gratuïta.
Festius: de 10 a 14h

Sinopsi: 

Ōtagaki Rengetsu, monja budista, mestra d’arts marcials, poeta, cal·lígrafa, ceramista i pintora, és segurament una de les dones amb més talent creatiu del Japó del segle XIX. Adoptada en néixer l’any 1791, i batejada amb el nom de Nobu, va tenir una sòlida formació en el camp de les arts i una joventut marcada pel patiment familiar. Així, després de viure la tràgica pèrdua dels seus dos marits i de quatre fills, als 33 anys va renunciar a la vida secular per abraçar plenament el budisme. Va ser aleshores quan va adoptar el nom de Rengetsu, literalment ‘Lluna de Lotus’, per viure la impermanència del món des de l’espiritualitat i l’experiència artística.

Rengetsu va començar a fer i a vendre ceràmiques, on hi afegia el seus propis poemes waka, a fi de tenir mitjans per a una vida autònoma. Va ser, però, a partir de la dècada del 1850, i durant els últims 25 anys de la seva vida, quan Rengetsu va produir desenes de milers de peces fins a formar un ingent corpus artístic de ceràmiques, cal·ligrafies, pintures i treballs fets en col·laboració amb artistes del seu temps.

Preu: 

5€

Organitza: 

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Col·labora: 

Col·lecció NAEJ i Ajuntament de Barcelona

Més informació: 

Web Monestir de Pedralbes
Correu reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Telèfon: 93 256 34 27

  • imatge de control 1per1