Activa't
,
2022
Dies 30 de novembre i 2 de desembre
CCCB
Barcelona

Mirades que revelen el món

En paral·lel a l'exposició 'World Press Photo 2022', cicle 'Mirades que revelen el món' que oferirà un debat sobre el paper del fotoperiodisme a la guerra d'Ucraïna i una experiència immersiva que fusiona cobertures fotogràfiques i música.

EnfocAH és un projecte de fotografia humanitària per fer front a l'oblit i el silenci. Mira on no mira gairebé ningú i posa el focus en temes sovint relegats de l'actualitat. Té l'objectiu d'inspirar i posar sobre la taula debats i reflexions no només sobre fotografia humanitària, sinó també sobre altres qüestions com els límits i la capacitat de les imatges i el periodisme per canviar la realitat que denuncien, el repte d'informar davant de l'excés de propaganda i fake news, la influència de les xarxes socials o el biaix i els estereotips que genera la mirada occidental quan aborda les realitats de països en vies de desenvolupament.

EnfocAH també promou noves narratives on fusiona formats, disciplines i llenguatges més enllà de l'enfocament habitual dels mitjans de comunicació i que busquen una experiència immersiva.

Programa: 

Dimecres 30 de novembre:
19h | Debat 'El fotoperiodisme a la guerra d'Ucraïna'
Amb Santi Palacios, Ricardo Garcia Vilanova i Oksana Parafeniuk

Divendres 2 de desembre:
19h | Experiència immersiva 'Instants d'un món imperfecte 2022'

Preu: 

Gratuït, amb aforament limitat | Cal fer reserva previa aquí (enllaç)

Organitza: 

Projecte EnfocAH de Metges sense Fronteres i CCCB

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1