Llibres
,
2023
Dimarts 21 de març, 18:30h
CCCB
Barcelona

Acte central del Dia Mundial de la Poesia

Amb motiu de l'Any Rector de Vallfogona, una constel·lació de veus artístiques celebra el Dia Mundial de la Poesia en un acte que convida a afirmar la vigència de l'autor i l'actualitat de la seva obra. Un acte que comptarà amb la participació de Flor Aliberti, Marc Torrent o i P.A.W.N. Gang, entre d'altres, així com amb la Fundació Catalana Síndrome de Down i amb alumnes de la Xarxa Llull de l'Institut Ramon Llull.

Traducció de l'acte a la llengua de signes catalana a càrrec de l'Associació Gironina de Sords.

Sinopsi: 

En la setzena edició del Dia Mundial de la Poesia, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco han escollit el poema 'Tant si baixes la vista vers la immunda' de Francesc Vicent Garcia, conegut com el Rector de Vallfogona, de qui enguany es commemora el quatricentenari de la mort, com a òrbita d'un acte que convida a festejar la seva poesia.

A cavall de la història i el mite, la figura del Rector de Vallfogona se'ns fa present per recordar-nos que la realitat segueix sent un ball de contrastos i nosaltres, hereus d'un llegat que no s'ha deixat de transmetre. En aquest poema, l'autor, després d'un exercici d'exhibició retòrica i de coneixements astronòmics tan típic del Barroc català que va liderar, es dirigeix al lector per etzibar-li un insult final; 'sempre, fidel lector, seràs un ase'.

Preu: 

Gratuït, amb aforament limitat.

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

  • imatge de control 1per1