Activa't
,
2023
Del 23 de gener al 20 de febrer
CCCB
Barcelona

Cicle 'Altres veus, altres Rússies'

Cicle 'Altres Rússies', una proposta que vol ser una reivindicació de la cultura russa antibèl·lica i un acte d'afirmació de la tradició cultural russa oposada als totalitarismes i les guerres. Amb aquest motiu, el CCCB reuneix diverses figures de l'exili per debatre sobre la cultura russa, la seva relació i els valors compartits amb la cultura europea i els estralls que suposa el retorn de la guerra a Europa, també, per a la cultura.

Comissariada per: 

Jorge Ferrer

Sinopsi: 

L'esclat de la guerra de Rússia contra Ucraïna ja fa quasi un any va abocar als artistes i intel·lectuals russos davant d'una situació molt difícil en relació al poder i les institucions polítiques del seu país: la repressió de la llibertat d'expressió, el tancament de projectes editorials i culturals i l'eliminació de noms de l'esfera pública van ser algunes de les accions contra aquells que es van oposar a la guerra. 

Tot aquest procés va desembocar, de manera quasi immediata, en una marea d'emigració dels intel·lectuals russos dissidents cap a diferents capitals com Berlín, Istanbul, París o Riga.

A la vegada, però, fora de Rússia es va viure un fenomen de cancel·lació de projectes i manifestacions culturals russes com a reacció a la invasió d'Ucraïna.

Programa: 

Dilluns 23 de gener, 18:30h:
Història, novel·la, empremta, amb Liudmila Ulítskaia i Vladímir Sorokin

Dilluns 6 de febrer, 18:30h:
Els usos de la imaginació, amb Anna Starobínets

Dilluns 13 de febrer, 18:30h:
En memòria de la memòria, amb Maria Stepànova

Dilluns 20 de febrer, 18:30h:
Retrat i relat, amb Victoria Lomasko

Preu: 

3€ | Comrpar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1