Arts
,
2023

Exposició 'Sade. La llibertat o el mal'

Exposició 'Sade. La llibertat o el mal', una mostra que explora el llegat estètic, filosòfic i polític del marquès de Sade en la cultura contemporània des de les avantguardes de principis del segle XX fins a l'actualitat.

Inauguració: 

Dimecres 10 de maig, a les 18:30h

Comissariada per: 

Alyce Mahon i Antonio Monegal

Sinopsi: 

L'escriptor llibertí Donatien Alphonse François de Sade (1740-1814) és un personatge polèmic que algunes persones han vist com un pensador revolucionari i alliberador i d'altres, com un autor perniciós i corruptor. Els seus escrits es poden interpretar com una filosofia de la llibertat, però també com una filosofia del mal.

L'exposició ens presenta la figura del marquès de Sade i la influència que el llegat n'ha tingut en l'àmbit del pensament des de principis del segle XX fins als nostres dies. Ens mostra l'impacte que els seus polèmics textos ha tingut en una sèrie d'artistes i intel·lectuals, i ens explica com ha esdevingut una icona molt present en la cultura de masses. 

Al segle XX, es van crear nombroses obres que s'hi referien de manera directa o indirecta, fet que es pot considerar un senyal de la fascinació, la incomoditat i les contradiccions que les seves idees van provocar durant el segle passat, a més d'una prova del potencial subversiu de la seva producció literària, que avui dia encara ressona.

Programa: 

Consulta les activitats al voltant de l'exposició aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1