Arts
,
2023

Exposició 'Obert per vacances'

Exposició 'Obert per vacances', una mostra que convida a fer un tour per la història del turisme a Catalunya, des dels seus orígens a finals del segle XIX fins arribar al boom del turisme de masses iniciat als anys 60 del segle XX.

Horari: 

De dimarts a dissabte: de 10 a 19h
Dimecres: de 10 a 20h
Diumenges i festius: de 10 a 14:30h
Tancat: Dilluns no festius, 1 de maig, 6 de juny, 25 i 26 de desembre

Inauguració: 

Dimecres 7 de juny, a les 18h

Sinopsi: 

Per iniciar aquest tour expositiu i conèixer els orígens del turisme a Catalunya és important entendre què vol dir ser turista o fer turisme. De les múltiples definicions que podem trobar, citem un fragment de la que va escriure Antoni Muntanyola en el seu llibre fa uns noranta anys.

"Alguns economistes defineixen el turista com aquella persona que viatja moguda per un interès no lucratiu, això és, sense actuar com a productora. La conveniència, però, de facilitar l'estadística i les dificultats que presenta una classificació precisa de mòbils de cada viatger, ha fet que avui es doni el nom de turista d'una manera general a tot aquell qui sojorna fora de la seva residència acostumada".

"[...] El turisme és practicat des dels temps més remots, per imperatius de salut, per esperit religiós, per interès d'estudi i pel plaer de contemplar tot allò que existeix de monumental, d'exòtic, de pintoresc. Modernament, per efecte de la difusió cultural i pels nous mitjans de comunicació, són tantes les forces motores d'aquest esport universal, que la seva pràctica ha vingut a generalitzar-se com a necessitat de l'esperit i l'equilibri, principalment, per a aquells que viuen dintre del clos trepidant de les grans ciutats [...]"

Antoni Muntanyola, Organització turística de Catalunya, Barcelona, 1932

Preu: 

 

Exposició permanent: 6€ general | 4€ reduït
Exposició temporal: 4€ general | 3€ reduït
Entrada combinada: 8€ general | 6€ reduït

*Comprar entrades aquí (enllaç)

Organitza: 

Museu d'Història de Catalunya

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1