Espectacles
,
2023
Dissabte 25 de març, 19h
Centre Cívic Zona Nord
Barcelona

Teatre 'Winnipeg, el vaixell de Neruda'

En el marc de la 13a edició del Barcelona Districte Cultural, teatre 'Winnipeg' de La Jarra Azul i Puça Espectacles, un muntatge teatral que pretén ser un cant a la llibertat i a l'esperança, donant veu, des d'una mirada actual, a la història de tots aquests exiliats i exiliades que es fan dir "Els fills de Neruda", tot recuperant un fet històric que sembla haver quedat onejant, perdut, en la fràgil memòria espanyola.

> Col·loqui post funció.

Sinopsi: 

El 3 de setembre de 1939 arriba el Winnipeg al port de Valparaíso. Pablo Neruda, amb el suport del Govern xilè, havia noliejat aquest vaixell, que ajudava a escapar més de dos mil republicans espanyols que malvivien exiliats a França. Molts, autoanomenats “els fills de Neruda”, mai més no tornarien a Espanya.

Aquesta és la historia d’una aventura per salvar més de 2.000 exiliats republicans de la Guerra Civil Espanyola, que mostrarà al públic les fases d’aquest episodi: la Guerra Civil, el pas de la frontera i l’exili; els camps de refugiats a Argelers, i el Winnipeg i l’exili a Xile.

Preu: 

Entrada gratuïta

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Autora: Laura Martel
Direcció: Norbert Martínez
Repartiment: Laia Alberch, Laura María González, Martí Salvat i Edu Tudela

Organitza: 

Institut de Cultura de Barcelona - Ajuntament de Barcelona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1