Activa't
,
2024

L'hora màgica al Monestir de Pedralbes

L'hora màgica és una proposta que obre les portes del claustre del Monestir de Pedralbes amb la voluntat de difondre el patrimoni, on els i les assistents podran gaudir del que és considerat com un dels claustres gòtics més grans del món, d'un univers de bellesa i una estona de calma i tranquil·litat. 

L'enrenou i la pressa del món queda portes enfora...

Horari: 

Tots els dimarts i divendres, de 18 a 21h (darrer accés a les 20:30h)

Sinopsi: 

El monestir de Pedralbes va ser fundat per la reina Elisenda de Montcada l’any 1327, amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II. Seguint els corrents espirituals de l’època, el nou monestir va passar a ser habitat des d’un inici per monges clarisses, la branca femenina de l’orde de Sant Francesc, que hi van residir de manera pràcticament ininterrompuda fins a l’any 1983.

L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. De l’església cal destacar el sepulcre de la reina Elisenda, que ofereix dos vessants, el que dóna a l’església, on apareix la seva imatge vestida com a sobirana, i el que dóna al claustre, on es mostra com a vídua i penitent. Igualment, ressalten els vitralls del segle xiv, diverses sepultures de famílies nobles i els tres cors: l’alt, el baix i el dels frares.

Dins el monestir, i al voltant del claustre, s’hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal

Preu: 

Entrada gratuïta, amb aforament limitat. Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

Monestir de Pedralbes

Més informació: 

  • imatge de control 1per1