Foto: 

Víctor Rubio

Vapor Lab = treball + espai + persona + relació

El Vapor Lab és un nou espai de coworking situat a l'antic Vapor Vell de Reus
Gerard Arias
,
28/10/2013
Activa't

"Coworking: filosofia de treball on un grup de persones amb diversos perfils professionals comparteixen un mateix espai físic laboral, compartint costos i sumant sinèrgies"

Aquesta és una d'aquelles històries que et fan ser optimista, i que et retornen la il·lusió i les ganes de seguir aquí, aguantant el xàfec tot i "la que està caient". És una d'aquelles històries on triomfa l'esforç, la perseverança i la bona feina. Una història on els protagonistes són supervivents que s'han hagut de construir la seva pròpia illa enmig d'un mar de pessimisme. I sinó digueu-nos si no se'n poden esperar coses bones d'un lloc on a l'entrada hi té unes cadires on el coixí és de gespa. Sí sí, cadires amb gespa!

Ens trobem a Reus, al carrer Sant Serapi, just on antigament hi havia el Vapor Vell, un antic edifici industrial que fins fa poc era la seu a la demarcació del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Mentre avances per la zona del pati ja te n'adones que el lloc transmet bon rotllo i positivisme. I efectivament, obres la porta i... PAM!Ens rep la Laura Cabré, arquitecta que forma part de l'equip impulsor de Vapor Lab, i que ens fa de "guia" improvisada. Davant dels nostres nassos ens trobem un espai amb una altura de dos pisos i completament obert, sense parets. Bé, hi ha les quatre que es necessiten perquè s'aguanti l'edifici, però un cop dins totes les zones que hi ha connecten les unes amb les altres. Al pis de baix ens hi trobem un petit menjador, una sala de treball i un ampli espai per a conferències i presentacions. Al pis de dalt, hi ha dues sales de reunions totalment equipades i una altra sala de treball.

Com neix el Vapor Lab?


Aquest projecte neix com a resposta al nou panorama laboral, on cada cop més professionals s'han "independitzat" i han començat el seu propi negoci com autònoms. Són gent que no necessita un espai físic fix per treballar, tan sols amb una bona cobertura mòbil i una connexió a internet en tenen prou per desenvolupar la seva activitat. I Vapor Lab vol ser això, un espai de trobada entre persones que no tenen perquè compartir la mateixa feina, però que poden sumar sinèrgies, compartir costos i col·laborar i ajudar-se mútuament. Així neix el coworking.

I qui hi ha darrere?


Doncs dins l'equip impulsor del Vapor Lab hi trobem: la Laura, qui ens ha obert la porta. Ella és arquitecta i s'hi va incorporar perquè diu que "és un espai que t'omple de pau i de ganes de treballar"; el Josep Lluís Blanch, també arquitecte, forma part del projecte i destaca que "és un espai de gran qualitat arquitectònica dotat del millor equipament tècnic. Un espai amb història que promou les relacions entre els diferents usuaris", assenyala. O la Núria Fenoll, correctora i traductora, que s'encarrega de coordinar les activitats, tallers i xerrades que formen part de l'activitat cultural que genera Vapor Lab. En el nucli fundacional també hi trobem altres noms com ara els de l'artista Aureli Ruiz, el productor audiovisual Cristophe Sion, la tècnica cultural Coia Domingo o la cuinòloga Mariona Quadrada.

Tots ells, fans declarats i practicants de la filosofia del coworking. Ara, al capdavant de Vapor Lab volen que aquest indret es converteixi també en un espai de creació cultural. Un punt de trobada d'artistes de diferents disciplines que serveixi per treballar, intercanviar experiències, assisitir a activitats o a tallers i fins i tot per fer-hi exposicions o concerts. Un espai, en definitiva, que anirà cap a on decideixin els mateixos usuaris de l'equipament. Per tant, Vapor Lab practica la filosofia del coworking, això sí, amb una pota enfocada especialment cap al terreny cultural. 

Coworking = treball + espai + persona + relació

Sota aquesta combinació que representa el Vapor Lab, fins ara per aquest espai ja hi han passat perfils professionals ben diversos com: promotors culturals, professionals dedicats a les noves tecnologies, arquitectes o traductors. Cadascun d'ells amb feines i objectius diferents, però amb necessitats comunes que han trobat resposta en aquest nou espai que va obrir les seves portes el passat mes de juny a Reus.

És per això que Vapor Lab ofereix diverses tarifes de lloguer d'un espai de treball segons les necessitats de cada usuari. Des de lloguer mensual, setmanal, diari, o només per unes hores. I a més a més, actua de dinamitzador cultural duent a terme tallers, xerrades i cursos per a tots els gustos. Sens dubte un espai de trobada per a ments inquietes, que ara més que mai han decidit sortir de casa i emprendre el seu camí. I tu, vols formar-ne part?

--

Vapor Lab
Carrer Sant Serapi, 2
43201 - Reus
info@vaporlab.cat
www.vaporlab.cat

A

També et pot interessar