Galera

Entre els dies 6 al 22 de febrer de 2015, Cambrils celebra per onzè any, les Jornades de la Galera. Durant aquests dies, aquest crustaci serà el protagonista als restaurants, concurs per a joves cuiners, receptes i degustacions populars.
Cambrils es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L'excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, s'esmera en promocionar un dels seus grans forts: la Galera.
Durant 24 dies, els restauradors de la ciutat canvien les seves cartes, per oferir receptes úniques i originals, en les que aquest crustaci és el principal ingredient. No només podran trobar-se plats forts, sino que la imaginació d'aquests cuiners arriba molt més enllà, oferint, inclús, postres i dolços amb sabor a galera.
I per reconèixer el talent de joves cuiners, es celebra el concurs "de la mar als fogons", en la que la galera ha de ser el principal ingredient. Els aspirants a emportar-se el guardó, hauran de presentar la recepta, elaborar-la i explicar-la davant un jurat compost per grans experts culinaris i personlitats representatives de Cambrils.
Participen, a més, entitats locals com la Cooperativa Agrícola, la Confradia de pescadors o l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que participen activament en degustacions populars de Galera. Les receptes, molt variades: des de la típica Galerada popular amb fideus, fins una calçotada de galeres.
Aquesta web utilitza les cookies _ga/_utm propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de cookies.