Menjar i beure
,
2016
Del 5 al 21 de febrer
diferents restaurants
Cambrils

12es Jornades de la Galera

Entre els dies 5 al 21 de febrer de 2016, Cambrils celebra per dotzè any, les Jornades de la Galera. Durant aquests dies, aquest crustaci serà el protagonista als restaurants, concurs per a joves cuiners, receptes i degustacions populars.
 
Cambrils es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L'excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, s'esmera en promocionar un dels seus grans forts: La Galera.
 
Durant 17 dies, els restauradors de la ciutat cambien les seves cartes, per oferir receptes úniques i originals, en les que aquest crustaci és el principal ingredient. No només podran trobar-se plats forts, sino que la imaginació d'aquests cuiners arriba molt més enllà, oferint, inclús, postres i dolços amb sabor a galera.
 
I per reconèixer el talent de joves cuiners, es celebra el concurs "de la mar als fogons", en la que la galera ha de ser el principal ingredient. Els aspirants a emportar-se el guardó, hauran de presentar la recepta, elaborar-la i explicar-la davant un jurat compost per grans experts culinaris i personlitats representatives de Cambrils.
 
Participen, a més, entitats locals com la Cooperativa Agrícola, la Confradia de pescadors o l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que participen activament en degustacions populars de Galera. Les receptes, molt variades: des de la típica Galerada popular amb fideus, fins una calçotada de galeres.
  • imatge de control 1per1