Música
,
2016
Dissabte 2 de juliol, 19 h
Jardí dels Francolins
L'Espluga de Francolí

6a Trobada de grups i cantautors de la Conca de Barberà Riubombori

El Festival de música i cantautors de La Conca, el Riubombori 2016, celebrarà la sisena edició el pròxim 2 de juliol. Està previst que per l’escenari del Jardí dels Francolins de l’Espluga hi actuïn vuit formacions i cantautors, i la col·laboració especial en format de col·loqui de Roger Mas. Les actuacions musicals es combinaran, per primera vegada, amb dansa, circ i poesía.

Any rere any, el Riubombori s’ha convertit en punt de trobada d’autors i formacions musicals i en una porta oberta per descobrir nous talents. En aquesta aposta decidida en pro de la cultura, el Riubombori 2016 fa un pas més enllà introduint la dansa, el circ i la poesia. Es podran veure coreografies de Jèssica Estadella, malabars de foc amb Cris Bonet, i creació poètica amb Benjamí Heras.
 
Els tambors els Diables Kids de l’Espluga seran els encarregats d’obrir el festival. La percussió donarà pas a altres ritmes, des de folk tradicional a pop rock, passant pel rock&roll i la cançó d’autor. Participen al Riubombori 2016: Cotés, Daniel Sáez, Elena Volpini, Jordi Pèlach, Oriol Casals, Rodamilans, Sara Oriol, Xavier Miró. La clausura anirà a càrrec dels Dj’s Soul Rebels.
 
El Riubombori 2016 comptarà amb diversos espais diferenciats que inclouen des d’una zona infantil a una terrassa per sopar, servei de bar i sopars amb productes ecològics, locals i comarcals. També la l’oportunitat de tastar vi DO Conca de Barberà. En aquesta edició, la decoració de l’entorn adquireix més rellevància, valorant aspectes de sostenibilitat i reutilització.
 
El festival Riumbombori està organitzat per La Cultural Jordi Francolí, entitat creada l’any 2011 que porta el nom artístic del desaparegut cantautor espluguí Jordi Francesch Deutú. La seva figura i el seu llegat tant personal com artístic són l’essència d’aquesta iniciativa musical.
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1