Menjar i beure
,
2016
Del 8 al 10 de juliol
diferents espais
Montblanc

Essències (música, vins i caves, gastronomia...)

La programació està bastida per grans noms del jazz i es combina amb gastronomia, degustacions de dotze cellers i activitats per a tota la família
 
Essències, l'esdeveniment que reunirà, els propers 8, 9 i 10 de juliol a Montblanc, artistes internacionals, gastronomia i enologia, organitzat per l'Associació Cultural Essències i l'Ajuntament de Montblanc, és més que un festival. Aquesta primera edició s'estrenarà amb una programació de luxe en el panorama de les variants i fusions del jazz. Aurelio Santos, director musical d'Essències, ha destacat l'àmplia trajectòria i qualitat de tota la programació, amb “propostes exclusives a Catalunya, com Omar, Eska i Amy Lives”, que el diferencien clarament de la resta de festivals musicals que es celebren a Catalunya. 
 

Divendres 8 de juliol
Omar és un dels vocalistes més influents de l'escena internacional del R&B o Neo Soul, que compta amb fans com Stevie Wonder. Els seus compromisos artístics l'han mantingut durant 12 anys lluny dels escenaris catalans. Divendres, tocarà en exclusiva a Essències.

El mateix dia, una altra proposta exclusiva: l'espectacle Amy Lives d'evocació de la música de la desapareguda Amy Winehouse. “Darrerament, ens estan deixant grans artistes, i la gran Amy ens va deixar un forat al cor. Essències vol retre homenatge a la seva veu i música, amb una actuació exclusiva a Catalunya d'aquest espectacle encapçalat per Xantoné Blacq, teclista i vocalista de la banda original de l'Amy”, ha explicat Santos durant la roda de premsa.

Per arrodonir encara més la jornada de divendres, tocarà un dels músics de jazz amb més projecció internacional, el premiat trompetista Raynald Colom. Aquest compositor i productor catalano-francès presentarà a Essències el seu projecte STEEL, juntament amb el saxofonista nord-americà Logan Richardson.
 
 

Dissabte 9 de juliol
L'actuació dissabte a Essències anirà a càrrec d' Eska. La vocalista hi portarà en exclusiva a Catalunya el seu àlbum de debut, amb el què ha sorprès a tot el món i li ha valgut la nominació enguany al Mercury Price. Dissabte també, un dels més veterans i prestigiosos músics de jazz, Llibert Fortuny, que s'endinsarà amb el seu saxo pels camins del groove juntament amb el guitarrista Raúl del Moral, el baixista Tito Bonacera i el bateria David Gómez. La música d'arrel i els ritmes brasilers de Salvador de Bahia sonaran a Essències de la mà de l'artista Munir Hossn. 
 
 

Diumenge 10 de juliol
Diumenge, la programació musical l'encapçala la formació de 15 músics The Gramophone Allstars. La banda aplega els joves talents del panorama jazzístic a Catalunya, amb una proposta que sorgeix del reggae amb textures jazzístiques i arriba fins el funk. L'atmosfera màgica la crearà, amb la seva preciosa veu,Celeste Alías, que juntament amb un dels pianistes més sol·licitats a Catalunya, Marco Mezquida. Presentaran el disc “Llunàtics”, acompanyats de l'artista plàstic Chema Rico. El pianista tarragoní Xavi Torres, amb el seu trio, imprimeix la marca catalana amb un jazz d'altíssim nivell.

També hi hauran actuacions musicals gratuïtes entre les que destaquen la vocalista de jazz gironina Paula Grande, que presentarà el seu nou disc “Viatge Interestel-lar”, i BIG MENU, nova formació més que rellevant a l’escena del hip hop jazz de Barcelona.

 

Dotze cellers i variada oferta gastronòmica
A Essències, la música conflueix amb la gastronomia de qualitat i els vins i caves de la terra. Més de dotze cellers de la DO Conca de Barberà participen activament. Durant els tres dies del festival, els cellers oferiran a degustar els seus vins, instal·lats a la plaça de Sant Francesc. Jordi Masdeu, director enològic d'Essències, explica que: “Donarem a conèixer la tipicitat dels vins del territori, marcant la diferència amb vins de varietats autòctones, com el trepat”. A més, també hi haurà oportunitat de tastar els vins als bars i restaurants de Montblanc, mitjançant una ruta de tapes. Cada establiment oferirà un vi maridat amb una tapa específica, que entrarà en un concurs.
 
Joan Martínez, director gastronòmic d'Essències, remarca que l'oferta gastronòmica s'amplia a través de la presència de foodtrucks, que oferiran tot tipus de menjars. “Mitjançant la ruta de tapes, tenim la voluntat que tota la vila es faci partícep de l’esdeveniment”. Dins l'església de Sant Francesc, s’oferiran exclusius sopars; i durant el dia, dissabte i diumenge es faran masterclassessobre enologia i gastronomia .
 
A més dins la programació s’inclou Essències Kids on s’organitzaran tallers i activitats infantils i Essències Eco.
 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1