Menjar i beure
,
2016
Del 21 d'octubre al 6 de novembre
30 restaurants
Cambrils

Jornades de l'Oli Nou

Tot a punt perquè comencin a Cambrils les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’oliva verge extra com a protagonista. Les jornades es celebren del 21 d’octubre al 6 de novembre amb l’objectiu de promocionar un producte tan reconegut a nivell internacional com és l’oli d’oliva Cambrils. En aquest sentit, l’alcaldessa del municipi, Camí Mendoza ha destacat l’excel·lència del producte i ha assegurat que continuaran “donant suport als productes propis de Cambrils i aquesta n’és una bona mostra”. Ana López, per la seva banda ha destacat que “el nostre oli és una marca de ciutat, de prestigi que ens presenta com un municipi amb les seves pròpies característiques i autenticitats en un món tant competitiu”.

La Festa de l’Oli Nou
Un dels actes més multitudinaris serà la Festa de l’Oli Nou, que se celebrarà diumenge 30 d’octubre. A partir de les 9 hores, a la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Montbrió km2) tindrà lloc l’esmorzar popular per degustar l’oli novell verge extra de la Cooperativa. Tothom qui ho desitgi podrà adquirir per quatre euros el tiquet amb el qual rebrà pa torrat, llonganissa, fruita i l’oli nou verge extra Mestral de la nova collita 2015. També tindran lloc actuacions de grups locals. Els assistents també podran adquirir els productes de l’Agrobotiga de 9 a 14 hores comprant productes de proximitat i les garrafes amb l’oli nou. Cal tenir amb compte que tothom qui compri un tiquet per a l’esmorzar tindrà dret a un descompte per la compra d’una garrafa de 5 litres d’oli d’oliva verge extra.

Visita guiada entre oliveres
El 5 de novembre, l’activitat programada es desenvoluparà entre oliveres a través d’un recorregut a peu per poder viure en primera persona tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. L’activitat s’iniciarà a les 16:00 i finalitzarà al voltant de les 17:30 hores. Tots els assistents es trobaran a la porta de l’Agrobotiga de la Cooperativa per tal de visitar una finca d’oliveres on coneixeran, in situ, com es fa el procés de recollida de les olives, a més de conèixer el projecte LIFECOOP 2020. Tothom qui ho vulgui podrà collir les olives gaudint de la màgia i l’essència de fer de pagès. Després es portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir l’oli d’oliva verge extra. Finalitzada la visita al Molí, tots els assistents berenaran plegats.

El cost de l’activitat és de 4 euros i cal inscriure’s prèviament al departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Cambrils (977 794 679 o peconomica@cambrils.org).

Taller familiar “Amb l’oli, ben nets”
L’endemà diumenge 6 de novembre tindrà lloc al Museu Agrícola de Cambrils un taller familiar en el que els participants elaboraran un sabó d’espígol. El taller té l’objectiu de conscienciar des de ben petits, de la problemàtica de l’oli usat i de la possibilitat d’elaborar-ne altres productes. Per a aquest taller no és necessària la inscripció prèvia. Només cal que els assistents s’adrecin a les 11.30h al Museu Agrícola de Cambrils, al carrer del Sindicat número 2. Està previst que el taller tingui una durada d’una hora.

Restaurants amb oli nou en primícia
Una trentena de restaurants del municipi oferiran un aperitiu inicial per donar a degustar l’oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Els restaurants que participen en aquesta campanya són: Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, El Pescador, Fonda del Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina d’en Jordi, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, (carrer Consolat de Mar i passeig Miramar), L’Espurna, L’Hort del Pere, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña.

  • imatge de control 1per1