Arts
,
2018
Dissabte 19 de maig
Museu de la Vida Rural
L'Espluga de Francolí

La Nit dels museus al Museu de la Vida Rual

Celebració del Dia Internacional dels Museus amb un extens programa d'actes per a tots els públics. 

Horari: 

De 10:30h a la 1 de la matinada.

Programa: 

  • De 10:30h a la 1 de la matinada: Portes obertes
     
  • De les 16 a les 20h: Cinefòrum 'Las uvas de la ira' de John Ford, adaptació de la novel·la homònima de John Steinbeck, que narra l'infortuni d’una família americana abocada a l'èxode d'Oklahoma a Califòrnia per culpa del Dust Bowl i la Gran Depressió. Projecció de la pel·lícula i debat posterior amb Jaume Roures, director general del grup Mediapro; i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Al voltant de l'exposició 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la'.
     
  • De les 18 a les 19hEspectacle infantil 'El planeta a les teves mans'. La Factoria BRAM proposa una mirada alternativa, rigorosa i participativa als efectes del canvi climàtic, perquè els més petits puguin fer-se una idea de la situació des d'una perspectiva dinàmica i didàctica. 
     
  • De les 20 a les  21h: Visita comentada a l'exposició 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la'. El Dust Bowl, la crisi ecològica i humanitària que va obligar milers de famílies nord-americanes a migrar durant els anys 30 per culpa dels mals usos agrícoles, ens serveix d’exemple per entendre un dels efectes que el canvi climàtic està provocant: les migracions climàtiques. Visita comentada a càrrec d'Albert Carreras, director del projecte expositiu.
     
  • De les 21 a 23h: Concert de Leitmotiv Cover & Jazz Band. A mig camí entre el quintet de jazz i la banda de versions, el repertori de Leitmotiv va del jazz clàssic fins a temes actuals, blues, bossa nova i funk. Des de l’emotiu feeling ambiental fins a les cançons més ballables. 
     
  • De les 18 a 23h: El museu disposarà d'un espai gastronòmic.
     
  • Durant tota la jornada es podrà veure, a la plaça interior del museu, l'obra d'art 'Proposta: lo riu és vida', que Jaume C. Pons Alorda, Rut Panusé i Albert Gusi van crear en el marc del projecte terra-lab.cat, guanyador del Premi Lluís Carulla 2015.    

Preu: 

Entrada lliure i activitats gratuïtes. 

Organitza: 

Museu de la Vida Rural

Més informació: 

  • imatge de control 1per1