Arts
,
2021
Del 15 d'octubre al 10 de desembre
Centre Cultural
Cambrils

Exposició 'Més enllà de les trinxeres'

En el marc de la programació del Campus Extens de la URV i del XVè Cicle de Memòria de Tardor 2021, dedicat enguany a la Segona República espanyola, exposició 'Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Waiman'.

Horari: 

De dilluns a divendres: de 9 a 21h

Inauguració: 

Divendres 15 d'octubre, a les 19:30h

Sinopsi: 

Alec Wainman va ser membre de les Brigades Internacionals i amb la seva càmera Leica ens va deixar un testimoni excepcional d'aquelles persones voluntàries que venien d'altres països en defensa dels ideals republicans, així com les seves experiències en un moment convuls que va acabar amb la República.  

L'exposició presenta una extraordinària selecció de fotografies inèdites que ens mostren els rostres, les històries i el dia a dia del conflicte des de la visió d'un jove aficionat a la fotografia, que va ser present al conflicte com a voluntari sanitari des de l'agost del 1936, enrolat a la Unitat Mèdica Britànica (BMU).  

Amb el pas dels anys, les seves imatges, de gran valor humà, han esdevingut un document històric i la història del seu arxiu fotogràfic ens recorda el periple viscut per altres col·leccions de gran valor com les de Robert Capa, Gerda Taro, David Seymour i Agustí Centelles.  

L'exposició homenatja totes les dones i els homes que, abandonant les seves vides, van travessar el món amb els seus ideals i van combatre el totalitarisme al front o a la rereguarda. Perquè elles i ells simbolitzen la solidaritat entre els pobles i l'esperança en la condició humana.  

Organitza: 

Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d'Història de Cambrils

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1