Arts
,
2022
Del 29 d'abril al 27 de maig
Sala Àmbits del Centre Cultural
Cambrils

Exposició 'Parelles Artístiques'

Exposició 'Parelles Artístiques', una mostra que lluita contra l'estigma de la salut mental, que recull 18 obres que el grup Grup Pere Mata va realitzar en el marc del projecte Parelles Artístiques, en l'edició del 2020, i que no es van poder exposar a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La mostra ha comptat amb la participació desinteressada dels cambrilencs Nuri Mariné, Sergi Margalef, Pere Estadella, Jordina Ros i Cristina Salvans, i també d'altres creadors i creadores com Beatrice Bizot, Ramón Cornadó, Marina Durany, Marie France Veyrat, Jordi Abelló, Apellaniz, Isabel Granollers, Jobacasen i Àlvar Calvet.

Inauguració: 

Divendres 29 d'abril, 20h

Sinopsi: 

Parelles Artístiques és un projecte comunitari que neix l'any 2006 al centre d'atenció a persones amb problemes de salut mental i addiccions Osonament, de la comarca d'Osona, i que té per objectius afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers la salut mental.

L'any 2013 s'hi van unir els Serveis de Rehabilitació Comunitària (SRC) de l'Institut Pere Mata per contribuir al projecte des de les comarques tarragonines.

El projecte consisteix en la creació i la posterior exposició d'unes obres realitzades per parelles formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental. El programa facilita que les persones puguin gaudir de l'art com a forma d'expressió i creixement i treballar amb d'altres persones que comparteixen un interès artístic, impactant positivament en el seu benestar.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1