Llibres
,
2023
Dijous 23 de març, 18h
Biblioteca Josep Salceda i Castells
Cambrils

Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca de Cambrils

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, es durà a terme una lectura en diferents idiomes, del poema 'Tant si baixes la vista vers la immunda', de Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona, a càrrec d'alumnes del Servei Local del Català de Cambrils i d'integrants del Club de Lectura Adult de la Biblioteca, contextualització de l'autor i comentari del poema.

L'any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia (DMP). Per celebrar ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració amb la tria un poeta i un seu poema, amb el que s'elabora un fullet amb l'original en català i la seva traducció a vint-i-dues llengües, que difon àmpliament, promou l'organització d'accions poètiques, presencials i a través de les xarxes, i organitza un acte central el mateix dia 21. 

En la 16a edició del DMP, la ILC ha escollit el poema 'Tant si baixes la vista vers la immunda' de Francesc Vicent Garcia, de qui enguany es commemora el quatricentenari de la mort.

Organitza: 

Ajuntament de Cambrils i Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1