Espectacles
,
2023
Dijous 7 de desembre, 20h
Teatre Cinema del Casal
Montblanc

Teatre 'Instruccions per fer-se feixista'

Teatre 'Instruccions per fer-se feixista', on Mercè Aránega interpreta un text per fer trontollar la seguretat en el nostre sistema democràtic.

Durada: 70 minuts

Sinopsi: 

L'assaig de Michela Murgia és tota una provocació. Un text ple d'ironia sobre la perillosa propagació dels populismes en les nostres societats. L'última reencarnació dels moviments d'ultradreta.

Mercè Aránega es fica a la pell, el pensament i la denúncia d'aquesta escriptora i activista italiana amb una gran projecció pública al seu país per convertir-se en la protagonista d'un monòleg que denuncia l'actual onada de feixisme arreu d'Europa i la resta del món. 

Murgia parla com si ella mateixa fos una feixista i es dirigeix a l'espectador, de manera molt intel·ligent, explicant-li les excel·lències d'aquesta ideologia, com si, en certa manera, el volgués convèncer del seu projecte. I, poca broma, perquè amb aquest exercici irònic, l'autora desemmascara el discurs de l'extrema dreta, deixa en evidència quines són les claus que fan que milers de persones facin seva aquesta política xenòfoba, masclista i, moltes vegades, repressora. El discurs feixista és coherent, profundament trampós, però el seu engranatge funciona.

Preu: 

Entre 10 i 4,5€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Companyia: El Somni Produccions
Autoria:  Michela Murgia
Direcció: Miquel Gorriz
Adaptació i dramatúrgia: Sergi Pompermayer
Repartiment:  Mercè Aránega

Organitza: 

Ajuntament de Montblanc

Més informació: 

  • imatge de control 1per1