Fires i festes
,
2023
Dies 14 i 15 de gener
Diversos espais
Valls

Tres Tombs de Sant Antoni a Valls

També et pot interessar

44a edició dels Tres Tombs de Sant Antoni de Valls, uns dels més multitudinaris de Catalunya i declarats Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat, que arriba enguany amb tota l'essència que ha convertit en única la celebració vallenca gràcies a la millor col·lecció de carros històrics, la bellesa i espectacularitat del seu recorregut pel cor del nucli antic i el fet que obrin ritualment el calendari dels Tres Tombs a Catalunya.

Es tornaran a celebrar la cercavila de la vigília que agafa encara més protagonisme amb la commemoració del centenari de la bandera de la Societat de Sant Antoni de Valls, així com la gran festa del diumenge, amb una celebració que arrencarà des del barri del Fornàs i que s'endinsarà pel Centre Històric amb diversos punts d'interès, en especial el pas espectacular de cavalls, carros i carruatges per la plaça del Blat i l'estret i complicat retomb amb el carrer Major. En aquesta ocasió a més, com a novetat, es podran contemplar dos carros històrics de gran bellesa que s'estrenaran en aquests Tres Tombs de Valls.

Programa: 

Dissabte 14 de gener:
17:30h | Església Sant Antoni: Repic tradicional de campanes a càrrec dels Campaners de Valls
18:00h | Plaça del Carme: Cercavila de la bandera
> Recorregut: Plaça del Carme, Carrer del Carme, Carrer Carnisseria, Carrer Major i Plaça del Blat.
18:30h | Plaça del Blat: Arribada i estrena de la marxa de la Bandera + Cercavila
> Recorregut: Plaça del Blat, Carrer la Cort, Plaça del Pati, Carrer d'en Bosc, Carrer Sant Antoni, carrer Major, Carrer del Carme i plaça del Carme.

Diumenge 15 de gener:
08:00h | Esmorzar dels participants
11:30h | Inici dels tradicionals Tres Tombs
13:00h | Benedicció a l'església Sant Antoni
14:00h | Pas pel Carrer Major

> 1r Tomb: Francesc Gumà, Rafael de Casanovas, Molls de l'estació, Crta. Del Pla, Font de la Manxa (recte per davant de l'antic banc de Valls), Jaume Huguet, Muralla del Castell, Muralla Sant Francesc, Muralla del Carme, Portal Nou.

> 2n Tomb: Portal Nou, Muralla Sant Antoni, Cor de Maria, Abat Llort, Crta. De Montblanc, Font de la Manxa (davant D4), Jaume Huguet, Muralla del Castell, Plaça Sant Francesc, Sant Antoni, Carnisseria, Pl. Garrofes, Tomàs Caylà, Portal Nou (Pel carrer Sant Antoni no hi passen els carros grans que seguiran per la muralla).

> 3r Tomb: Portal Nou, Muralla Sant Antoni, Cor de Maria, Abat Llort, Crta. de Montblanc, Font de la Manxa (davant D4) Jaume Huguet, Plaça 1 d'octubre, Pati, Carrer de la Cort, Carrer Major, Carrer Carnisseria, Tomàs Calyla, Muralla Sant Antoni, Jaume Huguet, per davant del banc de Valls, Carretera del Pla i arribada als Molls de l'estació

Organitza: 

Societat de Sant Antoni de Valls

Col·labora: 

Ajuntament de Valls

Més informació: 

  • imatge de control 1per1