Activa't
,
2024
Del 14 de maig a l'1 de juny
Diversos espais
Reus

Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones a Reus

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones (28 de maig), es duran a terme diverses activitats que permetran compartir reflexions i visibilitzar la invisibilitat de les dones en temes de salut i la presa de consciència dels condicionants socials que afecten en aquest sentit.

L'origen d'aquesta commemoració es remunta a l'any 1987: es va establir a la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius, que  va tenir lloc a Costa Rica. L'objectiu d'aquest dia és fer difusió de l'estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, així com el compromís de les administracions per donar-hi resposta.

Cal visibilitzar que les dones tenen pitjor salut que els homes, tot i tenir una esperança de vida major. Els dolors crònics, el reumatisme, l'ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones a conseqüència de factors socials (com ara tenir menys poder adquisitiu i pitjors condicions laborals), en gran part degut al fet que el treball domèstic i familiar, de cura de persones dependents, està feminitzat.

Programa: 

Consulta'l aquí (enllaç)

Organitza: 

Regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus

Més informació: