Museu de la Pauma del Mas de Barberans
Museu de la Pauma
C/ Clavell, 52
43514 - Mas de Barberans
  • 977 053 778
  • info@cdrmuseudelapauma.cat

Què hi pots fer?

Pàgines

Horaris

ESTIU: (de juny a setembre) 
Laborables: juny i setembre de 12 a 13:30h | Juliol i agost de 9:30 a 14h
Dilluns no festiu tancat.
Caps de setmana: dissabtes de  9:30 a 14h | Diumenges de 9 a 14h.
Festius i ponts: de 12 a 14h.

HIVERN: (d'octubre a maig) 
Laborables: de 12 a 14h
Dilluns no festiu tancat.
Caps de setmana: de 12 a 14h el primer i el darrer cap de setmana de cada mes. 
Festius i ponts: de 12 a 14h.

> Possibilitat de visita guiada sense reserva prèvia cada dia que estigui obert a les 12:30h (mínim 4 persones)
> Possibilitat de tallers i visites guiades a la carta, sempre que es sol·liciten amb dos dies d'antelació. Grup mínim 6 persones o assumir el cost del grup mínim (15€ per la visita guiada o 30€ pel taller d'una hora).

Entrada

2€: entrada normal
1,5€: entrada preu reduït (*)
2.5€: visita guiada
1.5€: visita guiada preu reduït (**)

(*) Tenen dret a la tarifa reduïda:  nois i noies de 6 a 18 anys;  grups de 15 persones o més; famílies monoparentals, majors de 65 anys, famílies nombroses i aturats.
Tenen dret a gratuïtat:  xiquets i xiquetes fins a 5 anys; persones residents a Mas de Barberans i persones discapacitades.
(**) Grup mínim quinze persones.

Més informació

El Museu de la Pauma de Mas de Barberans està destinat a re-valoritzar el patrimoni etnològic del poble.

La creació del Museu s’encabeix dins d’un projecte de recuperació del patrimoni etnològic per tal de fer-lo productiu al segle XXI. Activitats com la recerca, el programa pedagògic de transmissió de l’ofici, la creació de nous productes conjugant la tradició i la modernitat, les demostracions artesanals, tallers en diferents fibres vegetals, tallers d’aprendre a llatar adaptats a diferents edats i diferents nivells, prestació de diferents serveis: consulta i prèstec de peces tant del fons fotogràfic com del fons de peces,exposcions permanents, exposicions temporals ...conviuen dins del Museus

Arquitectònicament l’edifici és de nova creació i consta de: sala de reserva, magatzem, recepció, punt de venda artesanal, despatx, sala d’exposició permanent, sala de Tallers, sala polivalent i terrassa interpretativa i panoràmica. Aquests espais físics estan distribuïts en quatre plantes, comunicades amb escales i ascensor, totalment apte per a persones amb minusvalia.

Quant a la col·lecció es porta a terme una política d’adquisicions en què es valora l’ingrés de cada peça, atenent a uns criteris molt definits, per tal de no crear un magatzem de peces sinó una sala de reserva i documentació.

Al punt de venda artesanal es venen bàsicament els productes masovers més genuïns: l’oli, sent el producte estrella l’oli d’oliveres mil·lenàries, productes fets amb pauma on es conjuga disseny i tradició i llibres de temàtica específica vinculada al centre.