Museu de la Pauma del Mas de Barberans
Museu de la Pauma
C/ Clavell, 52
43514 - Mas de Barberans
  • 977 053 778
  • info@cdrmuseudelapauma.cat

Què hi pots fer?

Exposició 'Rocam' de Joan Maria Ventura Cardona
Arts
Del 21 d'abril al 22 de juliol
Pintura rupestre al Cocó de la Gralla
Família
Dissabte 17 d'agost, 17h
Pintura rupestre al Cocó de la Gralla
Família
Dissabte 7 de setembre, 17h

Pàgines

Horaris

ESTIU: (de juny a setembre) 
Laborables: juny i setembre de 12 a 13:30h | Juliol i agost de 9:30 a 14h
Dilluns no festiu tancat.
Caps de setmana: dissabtes de  9:30 a 14h | Diumenges de 9 a 14h.
Festius i ponts: de 12 a 14h.

HIVERN: (d'octubre a maig) 
Laborables: de 12 a 14h
Dilluns no festiu tancat.
Caps de setmana: de 12 a 14h el primer i el darrer cap de setmana de cada mes. 
Festius i ponts: de 12 a 14h.

> Possibilitat de visita guiada sense reserva prèvia cada dia que estigui obert a les 12:30h (mínim 4 persones)
> Possibilitat de tallers i visites guiades a la carta, sempre que es sol·liciten amb dos dies d'antelació. Grup mínim 6 persones o assumir el cost del grup mínim (15€ per la visita guiada o 30€ pel taller d'una hora).

Entrada

2€: entrada normal
1,5€: entrada preu reduït (*)
2.5€: visita guiada
1.5€: visita guiada preu reduït (**)

(*) Tenen dret a la tarifa reduïda:  nois i noies de 6 a 18 anys;  grups de 15 persones o més; famílies monoparentals, majors de 65 anys, famílies nombroses i aturats.
Tenen dret a gratuïtat:  xiquets i xiquetes fins a 5 anys; persones residents a Mas de Barberans i persones discapacitades.
(**) Grup mínim quinze persones.

Més informació

El Museu de la Pauma de Mas de Barberans està destinat a re-valoritzar el patrimoni etnològic del poble.

La creació del Museu s’encabeix dins d’un projecte de recuperació del patrimoni etnològic per tal de fer-lo productiu al segle XXI. Activitats com la recerca, el programa pedagògic de transmissió de l’ofici, la creació de nous productes conjugant la tradició i la modernitat, les demostracions artesanals, tallers en diferents fibres vegetals, tallers d’aprendre a llatar adaptats a diferents edats i diferents nivells, prestació de diferents serveis: consulta i prèstec de peces tant del fons fotogràfic com del fons de peces,exposcions permanents, exposicions temporals ...conviuen dins del Museus

Arquitectònicament l’edifici és de nova creació i consta de: sala de reserva, magatzem, recepció, punt de venda artesanal, despatx, sala d’exposició permanent, sala de Tallers, sala polivalent i terrassa interpretativa i panoràmica. Aquests espais físics estan distribuïts en quatre plantes, comunicades amb escales i ascensor, totalment apte per a persones amb minusvalia.

Quant a la col·lecció es porta a terme una política d’adquisicions en què es valora l’ingrés de cada peça, atenent a uns criteris molt definits, per tal de no crear un magatzem de peces sinó una sala de reserva i documentació.

Al punt de venda artesanal es venen bàsicament els productes masovers més genuïns: l’oli, sent el producte estrella l’oli d’oliveres mil·lenàries, productes fets amb pauma on es conjuga disseny i tradició i llibres de temàtica específica vinculada al centre.