Arts
,
2014
Del 6 de desembre al 2 de febrer
Diferents espais
Cambrils

Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic

Exposicions

15 de novembre
20 h. Espai el Pati del Centre Cultural

Inauguració de l’exposició Gastronomia de l’ Associació Tàrraco Fotografia. “Gastronomia” és el tema escollit pels socis, on 35 membres de l’associació, tots aficionats, presentaran un total de 50 fotografies en un format horitzontal 50x40 cm, donant un petit resum i mostra del seu art en fotografiar i interpretar la gastronomia: bodegons, actes gastronòmics, plats o aliments...
 

Dia 28 de novembre
20 h. Sala Àmbits 

Inauguració de l'exposició Menús de Guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència. Una exposició que ens mostra que la història de la cuina catalana actual no es fruit de la casualitat, neix d'unes arrels i una tradició. Aquesta exposició posa el focus en el moment singular i brillant de la història,  en el moment de la Segona República. Organitza: Museu d'Història de Catalunya- Fundació Antigues Caixes Catalanes – BBVA i la Generalitat de Catalunya

 

6 de desembre
19 h. Sala de Plens de l’Edifici Consistorial

Lliurament del 5è Premi de Narrativa Marítima Cambrils i del premi de la 1a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic.  Seguidament inauguració de l’exposició de la Biennal d’Art a la Sala Àgora.

 

11 de desembre
20 h. Al Museu Agrícola de Cambrils

Inauguració de l’exposició ‘El món agrari a les terres de parla catalana’, impulsada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural..

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils

 

12 de desembre
20 h.Moli de les Tres Eres
 

Inauguració de l’exposició " Imatge i Ficció, II; La Catalunya del segle XVIII” dels fotògrafs David Luque i Xulio R. Trigo, inspirada en la novel.la  “La Cuinera” de Coia VallsA través d'un doble joc de contrastos, color versus b/n i detall versus grans espais, un diàleg entre aquests dos fotògrafs aprofundint en les tècniques que més els representen.Organitza: Museu d’Història de Cambrils

 

ACTIVITATS CULTURALS

19 de novembre
18 h. Biblioteca Pública Municipal 

Cicle Entre lletres i imatges.L’increïble nen menjallibres, d’Oliver Jeffers. Després d’explicar el conte ens convertirem  en nens menjallibres.  Cada nen, ajudat per un adult, podrà escriure o dibuixar la seva pàgina del llibre, quan la tingui enllestida li farem una foto a la pàgina sola i a tots dos. Quan acabem amb totes les pàgines, muntarem el llibre, del qual nosaltres haurem preparat la portada. Li farem foto. El tallarem en tants bocins com persones participants i ens el menjarem. Ja som nens/es menjallibres.Organitza BPMC

 

3 de desembre
18 h
. Biblioteca Pública Municipal

Cicle d’hora del conte: Contes de colors. Després d’explicar el conte jugarem amb els colors de la fruita.Organitza BPMC

 

TALLERS OBERTS 2014

13 i  14 de desembre
De 12 a 14 h i de 18 a 20 h

Un any més s'obriran les portes dels tallers dels artistes de Cambrils per tal que el públic pugui viure  d'aprop el procés creatiu. Conèixer on treballa un artista permet conèixer millor la seva obra. Aquest any comparà amb el suport de Vins DO Tarragona i altres sorpreses on la creació gastronòmica de Cambrils també hi estarà vinculada. Consultar el programa de Tallers Oberts

 

Dimecres, 17 de desembre

A les 19 h. Biblioteca Pública Municipal

I va venir el vi: textos de tradició oral, poesia, dites i endevinalles, amb Jordina Biosca. Organitza BPMC.   Col·labora  –Stilvins- i podrem fer un brindis final.

 

15 de gener  de 2015
20h. Sala d'actes de la Cooperativa Agrícola (Sindicat, 2)

Conferència Cuina Catalana, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO: un segell generador de riquesa, a càrrec de Pepa Aymamí, Directora de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica. Organitza: Museu d'Història de Cambrils i Antena del Coneixement de la URV a Cambrils. Col·labora: Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils

 

19, 20 i 21 de gener de 2015

Mostra de Cinema Gastronòmic: Durant aquests tres dies es projectaran pel·lícules on la gastronomia serà el protagonista. I on es podrà veure que hi ha un vincle entre el cinema i la gastronomia.  A més , els assistents compartiran degustacions sorpresa a la sortida de les sessions Organitza: Cinema Rambla de l'Art.

 

22 de gener de 2015 
20h. Torre del Port de Cambrils

Contacontes per adults :  ‘Caterina, Què fas?’ Contes Populars Gastronòmics de la Mediterrània. Narració de contes de catalans, mallorquins, sicilians, turcs i grecs. Amb cuina en directe i degustació final amb el públic. Dedicada a Jean Luc Figueras

 

24 de gener de 2015
11 h al Cinema Rambla de l’Art

Projecció de pel.lícula infantil gastronòmica + Taller creatiu per als nens. Organitza: Cinema Rambla de l’Art

 

25 de gener de 2015
18 h. Casal Parroquial

 

Receptari de Tèia Moner. La Teia ajudada per uns titelles ens introdueix en el món de la gastronomia. Amb el seu peculiar receptari, aquesta cuinera ens prepara —amb menjar fresc— un seguit de plats farcits de personatges fantàstics: bruixes, follets, fantasmes...

Preu 4 €

 

27 de gener de 2015
A les 20 h
. Centre Cultural

Els cambrilencs a taula. Projecció d’una tria d’imatges antigues dels fons de l’AMCAM que mostren celebracions cambrilenques en què la gastronomia té un paper protagonista: des dels àpats de casament en què s’aprecia l’evolució dels productes i els estris sobre la taula, fins a celebracions purament gastronòmiques com per exemple les sardinades.

Organització: AMCAM

 

2 de febrer de 2015
19 h. Cripta de l'Ermita concert

The Gourmets. Aposta pel plaer de la bona música, des del gust delicat de les composicions més senzilles fins als sabors refinats de les més laborioses. A partir de les arrels de la música afroamericana, els espirituals negres, The Gourmets s’endinsa en les textures del southern gospel i del soul, a l’estil de les delicatessen de grups mítics com The Golden Gate Quartet, The Pilgrim Travelers o Sam Cooke & The Soul Stirrers.

Preu 10 €

 

Organitza:

Ajuntament de Cambrils – Departament de Cultura

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura i la Diputació de Tarragona