Jump to navigation
De l'11 d'octubre al 8 de desembre
De l’1 de novembre al 14 de desembre
Del 14 de novembre al 14 de desembre
Del 28 de novembre al 14 de desembre
Del 22 de novembre al 19 de desembre
Mes de desembre
Tast professional dels vermuts catalans que participen a la tercera edició dels Premis Vinari, el certamen on es tasten a cegues i s’avaluen els vins aromatitzats amb herbes de Catalunya.
Les fórmules tradicionals mantingudes durant generacions i les últimes novetats del mercat s’avaluaran a cegues per un jurat professional que enguany estarà format per: - Àngel Garcia Petit, professor de l’especialització en sommelier als Jesuïtes Sant Ignasi - Lluís Ràfols, enòleg de Codorníu durant més de trenta anys. - Xavi Nolla o Joffre Tarrida (Nas d’Or), sommeliers - Joan Santamaria (propietari de Casa Bardella) - Marisol Hernández (el Verol) - Susanna Company (La Volàtil) - Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells i expert en vermuts.
El panell el completaran alguns periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter com Ruth Troyano, Salvador Garcia Arbós i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i coautor de la 'Teoria i Pràctica del Vermut''.
Els guanyadors de les quatre categories del concurs (vermuts blancs; vermuts negres; vermuts especials (daurats, taronges...) i vermuts reserva) es donaran a conèixer dijous 11 de maig a les 12h al restaurant «Vermuts Rofes», antiga fàbrica dels Vermuts Rofes, de Reus, en un acte que presentarà l’humorista Toni Albà.
PROGRAMA: 10:00h | Inici de la jornada. Benvinguda 10:05h | Conferència sobre els 'Orígens, fórmules i introducció als vermuts catalans', a càrrec d'Ester Bachs, autora de la 'Guia del Vermut' (Ed. Planeta) 10:30h | Riedel Experience amb vermuts: 'La millor copa o got per a tastar el vermut', amb Jordi Bort, Director general d'Euroselecció a Catalunya. 11:00h | Paraules de benvinguda de Montserrat Caelles, Regidora de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Reus. 11:10h | Inici del tast professional a cegues dels vermuts que s'han presentat al concurs. 14:00h | Fi del tast professional.
Més informació: Facebook Premis Vinari