Fires i festes
,
2014
Del 30 d'agost al 14 de setembre
diversos espais
Cambrils

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Del 31 d’agost al 8 de setembre
NOVENA A LA MARE DE DÉU DEL CAMÍ, a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí. Cada dia a les 18:15h
 
 
Dies 29, 30 i 31 d’agost i 1 de setembre
FIRA DISC. De 10 a 23 h, a la plaça Mn. Joan Batalla. Fira de col·leccionisme musical. Hi podeu trobar vinils, cd’s, merchandising, llibres, pòsters, dvd musicals i tot allò relacionat amb el món de la música i audiovisual per comprar o canviar amb altres col·leccionistes. La gent pot remenar, xerrar de música o portar els seus discs i dvd, per canviar o vendre. Així s’aconsegueix un reciclatge i allò que un no vol en pot gaudir un altre. Entrada lliure.
 
 
Dissabte 30 d’agost
A partir de les 18.30 h, al parc del Pescador, 34è APLEC DE SARDANES DE CAMBRILS.  Ballades a les 18.30 i 22.30 h
Amb les Cobles La Flama de Farners i La Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.
Nota: en el cas de pluja es farà al Palau d’Esports de Cambrils
Organitzat pels Amics de la Sardana de Cambrils, i el departament de Festes de l’Ajuntament.
 
 
Dimarts 2 de setembre
A les 20h, a la Torre de l'Ermita, inauguració de l'exposició del Centre d'Estudis Cambrilencs CAMBRILS AHIR I AVUI. Mostra fotogràfica amb imatges d’ahir i d’avui d’alguns dels carrers més coneguts de Cambrils amb l’objectiu de fer memòria. Organitza: Centre d’Estudis Cambrilencs i Museu d’Història de Cambrils.
 
 
Dimecres 3 de setembre 
A les 19h, amb inici a la plaça de la Vila i pels carrers del nucli antic, ESPECTACLE ITINERANT PETE&PAT (AT DE PIANOPUPP), amb la companyia Bigolis Teatre. Hi haurà tres parades: a la plaça de la Vila, a la plaça de l’Església de Santa Maria i al passeig Albert. Dos elegants ciclistes condueixen un tàndem que empeny un pianoman que va tocant animades melodies. Quan l'artilugi fa una parada, el piano es transforma en un teatret de titelles. Les accions, sense paraules i acompanyades per la música del pianista, rememoren el cine mut i els primers dibuixos animats. La comicitat de les petites escenes i el seu ritme trepidant conformen un espectacle àgil i divertit. Bigolis Teatre és una companyia de teatre de carrer, titelles i artefactes. Formada per membres de Traüt cia. d'espectacles i de Forani Teatre, totes dues amb més de 15 anys d'experiència en les arts escèniques de carrer.
 
 
Dijous 4 de setembre
De les 17h a les 20h, a la plaça Josep Martí Nolla, TALLERS ARTESANS. L’Associació Mart Artesans de Cambrils ens presenta una petita mostra de tallers lúdics i artesans per donar a conèixer el valor i les bondats d’allò fet manualment des del cor. 
 
 
Divendres 5 de setembre
A les 20 h, a l’Espai El Pati, inauguració de l’exposició d’Adrià Vernet, SENSACIONS. Pintura i sentiments.
 
A les 20.30 h, a la Sala Àmbits, inauguració de l’exposició de Jordi Tremosa de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, ORGULLO GITANO. 
 
A partir de les 20h, CERCAVILA DEL PREGÓ, amb el bestiari festiu la FARNACA i la GALERA i els seus timbalers. Sortides des de la plaça de la Vila amb la Farnaca i des de la plaça del Pòsit amb la Galera i anada fins la plaça de l’Ajuntament.
 
A les 20:30h, a la plaça de l’Ajuntament, TRET DE SORTIDA DE LA FESTA MAJOR amb la participació de les entitats festives.
 
Seguidament, PREGÓ DE FESTA MAJOR, a càrrec de TONI ALBÀ. Des de fa vint-i-nou anys, Toni Albà gira amb els seus espectacles per arreu de la geografia catalana i internacional. Des que va marxar a París a estudiar teatre amb Jacques Lecoq fins ara, ha evolucionat com a actor, autor i director, però també com a companyia i productora, ja que actualment produeix els seus propis espectacles, i els dels diferents equips creatius que integren la companyia. L'actor vilanoví també és molt conegut per les seves paròdies a diferents programes de televisió de màxima audiència. Des del 2006, interpreta personatges com el Rei Joan Carles, Carod-Rovira i el Papa Benet XVI al programa Polònia de TV3; i des del 2008 parodia Carles Rexach a Crackòvia.
 
A continuació BRINDIS amb cava i TRONADA de Festa Major.
 
Seguidament, CONCERT amb el grup LA COLÒNIA
El projecte de La Colònia arrenca pels voltants del 2011 amb la trobada d’Albert Galcerà, director i acordionista de l’orquestra Garbuix, banda que amenitza els cabarets del festival Trapezi de Reus i Xavier Ciurans, cantant del grup Gertrudis de la Garriga.  La voluntat dels dos és, en un primer moment, passejar pel món balcànic sota el sistema de la cançó, és a dir buscar melodies ràpides que recorden la música de l’est de d’Europa i encabir-les dins de les cançons despullades que Ciurans guarda a un calaix. No és fins el 2012 que aquestes cançons comencen a agafar forma i a ser compartides amb tota la banda de Garbuix al complert (Lluís Chabuch, contrabaixista; Pepo Busquets, bateria; i Albert Carbonell, violinista) i la música balcànica passa a ser un segon plat i comencen a prevaldre tot tipus d’estils que recorden al cabaret francès, a la música mediterrània i, fins i tot, a la cançó d’autor. Per a més informació: www.lacolonia.cat
 
 
Dissabte 6 de setembre
23a NIT DEL FOC
La  Nit del Foc està coorganitzada per la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el departament de Festes de l’Ajuntament.
 
A les 18 h, a la plaça de la Vila, CORREFOC INFANTIL amb la Colla Infantil de Diables de Cervera Els Carranquers  (Segarra), Ball de Diables infantil de la Pobla de Mafumet (Tarragonès) i els Diables infantils  del Balls de Diables Els Cagarrieres de Cambrils. Seguidament, COCA i XOCOLATA per a la canalla participant al correfoc i actuació del grup de Grallers de Tota l’Endenga
 
A les 22 h, a la plaça de la Vila, CONCENTRACIÓ de les colles i participants al correfoc.
 
A continuació, arribada amb torxes del Marqués de los Vélez
 
A les 22.30 h, a la plaça de la Vila, INICI del CORREFOC pels carrers del nucli antic. Amb la participació de: Ball de Dimonis Botafocs de Castelló (Plana Alta), Ball de Diables els 7 Pecats Capitals de La Pobla de Mafumet (Tarragonès), Dimonis Som i Serem d’Alcarràs (Segrià), Colla de Diables Bèsties Feréstegues de Balaguer (La Noguera), Ball de Diables de Banyeres del Penedès (Baix Penedès)
Ball de Diables Els Cagarrieres de Cambrils i la Galera de Cambrils, Grup de Timbalers Cop de Cap de Cambrils, El Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones i La Farnaca de Cambrils. Recorregut: (INICI), Plaça d’Espanya, c/ Hospital, Plaça Marqués de Marianao, c/ Vidal i Barraquer,  Placeta de la Concepció, Plaça de l’esglèsia, c/ Sant Pau, c/ Vidal i Barraquer, Passeig Albert, c/ Trinquet, c/ Fàbregues, c/ Creus, c/ Forn, c/ Parras, Passeig Albert, c/ Castlà, c/ Major fins la Plaça del Setge (FINAL)
 
A les 23.30 h, a la plaça del Setge, ENCESA FINAL i ESPECTACLE PIROTÈCNIC
 
A partir de les 00 h, al Parc del Pinaret, BALL CONCERT amb: ORQUESTRA MITJANIT i PD PATU. Servei de barra a càrrec  de la Colla Gegantera Tota l’Endenga.
 
 
Diumenge 7 de setembre
A les 13 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, RECEPCIÓ DE LES MARIA DEL CAMÍ, nascudes o que visquin a Cambrils
 
De les15 a 21.30 h, al Parc del Pescador, 8ena MOSTRA D’ENTITATS DE CAMBRILS. Més de 60 associacions de Cambrils posen  tot el que són, tot el que fan i tot el que poden arribar a fer a l’abast dels cambrilencs i cambrilenques. Són associacions ben diverses amb projectes, il·lusions, necessitats, reivindicacions, aficions, interessos, lluites, propostes, reconeixements, esperances.. que volen compartir i enfortir AMB TU.
 
A les 18.30 h, a la plaça de la Vila, DIADA CASTELLERA de la Festa Major. Amb les colles: XIQUETS DE CAMBRILS i XIQUETS DEL SERRALLO
 
A partir de les 23,30 h,  amb sortida  del passeig de les Palmeres, PUJADA DE LA GALERA amb la Xaranga BANDSONATS. Durant el recorregut podreu tastar la nova beguda de Festa Major, EL CAMINET
En arribar a la plaça del Setge, ballaruca amb la Xaranga BANDSONATS. Recorregut i parades: passeig de les Palmeres, plaça de la Font, plaça de l’Ajuntament, passeig Vidal i Barraquer, plaça de la Vila i plaça del Setge. Organitzat pel Ball de Daibles Els Cagarrieres  i el Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils
 
 
Dilluns 8 setembre DIADA DE FESTA MAJOR 
MISSES A L’ERMITA DE LA  MARE DE  DÉU DEL CAMÍ. A les 8 h, a les 9.30 h, a les 11.30 h  (Missa concelebrada) i a les 19h.
De 9.30 a 10 h,  a la plaça del Setge, trobada dels participants del seguici popular. Col·labora: Coca-Cola.  
A les 10 h, des de la plaça del Setge, LLANÇAMENT DE COETS per anunciar la  FESTA MAJOR,  per part del Ball de Diables Els Cagarrieres. Seguidament, ANADA A OFICI amb el SEGUICIFESTIU. Amb els membres del consistori, les Pubilles i Hereu de Cambrils  i els grups festius: el Ball de diables de Cambrils Els Cagarrieres amb la bèstia de foc, la Galera i el seu grup de timbals; el Grup de percussió Cop de Cap; la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els gegants Camí i Pere, Magdalena i Ermengol, el Marquès de los Vélez, el Cabo Quiñones, els Nanos i la Farnaca i els seus grups de grallers i timbals; el Ball de Valencians de Cambrils;  el Ball de Bastons de Cambrils i la Cobla Ministrers de Cambrils. Recorregut: plaça del Setge, c. Major, c. del Cardenal Vidal i Barraquer, plaça d’Espanya, c. Hospital, plaça de Marianao, c. de la Verge del Camí, Ermita de la Mare de Déu del Camí.
A les 11.30 h, a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí, MISSA SOLEMNE CONCELEBRADA.  Presidirà Mn. Creu Saiz Ruiz, Prior de la Parròquia de Sant Pere de Reus. Cantarà la Coral Verge del Camí.
A la sortida de Missa, al pati de l’Ermita, OFRENA DE FLORS  A LA MARE DE DÉU DEL CAMÍ,  per part de les autoritats,  de les pubilles i hereu  i entitats festives de Cambrils i tothom que vulgui fer ofrena a la Mare de Déu. 
Seguidament, BALLADA dels elements festius de Cambrils. 
TRACA de Festa Major.
Al pati de darrera de l’Ermita, VERMUT DE FESTA MAJOR,  amb servei de bar a càrrec del Ball de Bastons de Cambrils.
A partir de les 13 h, al pati de darrera de l’Ermita, SARDANES amb la Cobla Ciutat de Cornellà i els Amics de la Sardana de Cambrils.
A partir de les 19,30 h, a la plaça d’Espanya, BALLADA DELS ELEMENTS FESTIUS: Ball de Valencians, Ball de Bastons de Cambrils,  Colla Gegantera Tota l’Endenga i el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres.
 
Dimarts 9 de setembre
A partir de les 19 h, al parc del Pinaret, MINI-CONCERT amb LANDRY el Rumbero. Rumba catalana per a gent petita ... i gran. Landry el Rumbero és un grup que barreja cançons originals amb una selecció de temes i danses infantils de tota la vida, passades pel sedàs de la Rumba Catalana. L’objectiu és fer ballar als petits i no tan petits en un directe que no pararà de sorprendre’ns pel seu ritme frenètic i una gran quantitat de danses i jocs al compàs del ventilador.
 
A les 20 h, al Museu Molí de les Tres Eres, inici oficial del curs 2014/2015 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils a càrrec de Jordi Tous Pallarès, vicerector de la URV, amb la inauguració de l'exposició A LA URV... FEM RECERCA! Tot seguit, conferència inaugural Arqueologia de la guerra al Camp de Tarragona (segles III-I aC), a càrrec de Jordi López Vilar, investigador de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica adscrit a la URV. Organitza: Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV A Cambrils i Museu d'Història de Cambrils. Col·labora: ICAC i Centre d’Estudis Cambrilencs. 
 
Dimecres 10 de setembre
A partir de les 23  h, al parc del Pinaret, CONCERT DE LA DIADA. FESTOUR. Festival itinerant de música en català amb PAPAGAYO, TXARANGO, ÍTACA BAND i LA SRA. TOMASA. Servei de barra a càrrec del Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres. Menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult. Entrada gratuïta. Obertura de portes: a les 22 h. 
 
 
Dijous 11 de setembre DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
A les 12 h, a l’auditori del Parc del Pescador,  ACTE INSTITUCIONAL amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Parlament Institucional a càrrec de SALVADOR ANTON CLAVÉ, Director General del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCT). I amb la  participació de la CORAL VERGE  DEL CAMÍ.
 
Divendres 12 de setembre
A les 22 h, a l’auditori del Parc del Pinaret, CONCERT amb LOS SIRGADORS. Presentació del disc:  La terra ensomiada + espectacle audiovisual. De les aigües pantanoses del Delta de l’Ebre neix lo Jota&blues. L’ofici de Sirgar, a l’Ebre, fa mig segle que es va perdre, però Los Sirgadors recuperen l’esperit fluvial convertint-lo en símbol d’una reivindicació social i artística. Des de blues afroamericà que surt dels pantans de Louisiana, als Estats Units es traça una línia imaginària amb la jota tradicional de les Terres de l’Ebre. La fusió dels cants de treball, el crit de la música d’arrel dels espais humits amenaçats per la mort dels rius i el canvi climàtic, es mesclen amb els sons de la naturalesa, al·legoria de l’exuberància ecosistèmica de la ribera del riu dels antics llaüters. Guitarrons, harmòniques, guitarres elèctriques, banjos, tocs de ferrets i castanyetes, acordió diatònic, slide-guitar i gaites àrabs.
 
 
Dissabte, 13 de setembre
XII TROBADA DE GEGANTS DE CAMBRILS. A les 18 h, a la plaça de la Vila, PLANTADA DE GEGANTS de les colles participants: Colla Gegantera de Benicarló – Colla Gegantera de Montblanc -  Colla Gegantera i grallers de Vila-seca – Colla Gegantera de Mont-roig del Camp – Colla Gegantera d’Almoster – Colla Gegantera de l’Hospitalet de l’Infant – Colla Gegantera i Grallers de Vilanova d’Escornalbou – Gegants del Barri d’Avall de Montbrió del Camp – Gegants del Barri de Sant Antoni de Montbrió del Camp - Geganters de Colldejou – Colla Gegantera Manotes de Riera de Gaià – Colla Gegantera i Grallers de Tota l’Endenga de Cambrils.
 
A les 18.30 h, pels carrers del Nucli Antic, CERCAVILA.
 
Seguidament, a la plaça del Setge, BALLADA final individual i conjunta. PARLAMENTS i lliurament de records. Al finalitzar, berenar-sopar per totes les colles participants al parc del Pinaret. Organitza: Colla Gegantera Tota l’Endenga amb la col·laboració del departament de Festes. 
 
A les  21 h, a la Cripta de l’Ermita, presentació de l’espectacle ELS MEUS POETES, un recital de poemes amb Emma Vilarasau i Xavier Bosch. Una proposta on es fusionen la música i la paraula. Emma Vilarasau ens recita poemes d’autors que l’han acompanyada al llar de la seva vida: Palau i Fabre, Joan Vinyoli, Miquel Martí i Pol... juntament amb el músic Xavier Bosch a la percussió i a la guitarra, crearan una atmosfera plena d’emocions. Preu: 6€
 
De les 23 h fins les 7 h, a l’Ateneu Juvenil, 8a EDICIÓ DEL SUNFEC (Festival de Música Electrònica de Cambrils). Organitza: AMEC (Associació música Electrònica de Cambrils). Col·labora: Departament de Joventut
 
 
 
CÀRITAS CAMBRILS
Estaran presents en diferents actes de la Festa Major, amb la recollida d’aliments. 
 
 
 
ALTRES ACTIVITATS I ACTES  PARAL·LELS: 
Presentació del llibre Asesinato en el Club de Bridge. Divendres, 29 d’agost. A les 20 h, a la Torre del Port. Meluca no destaca en res. Jugadora de bridge vol resoldre l’enverinament d’un dels membres del seu club de bridge. Pilar González Usón es presenta la seva primera novel·la.
 
El Camí de la Solidaritat
Diumenge, 31 d’agost. A les 18h, a les Escales Reials del Mollet del Rec
Caminada i cursa solidària d’una milla atlètica (1.609 metres), impulsada per segon any consecutiu per Roger Solà. Aquest any els diners aniran destinats a menjar pels nens amb risc d’exclusió social de Cambrils, coordinat per Càrites Cambrils. Hi haurà l’actuació dels Xiquets de Cambrils, El Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres i els seus timbalers, Trescuartos i FyahFamily Tarragona i finalment una actuació a càrrec de Miquel Herzog a piano i Andre Mirado amb la trompeta. Inscripcions el mateix dia de l’esdeveniment a les Escales Reials del Mollet del Rec. Per a més informació: www.cambrils.cat/esports
 
Estrena d’una pel·lícula al Cinema La Rambla de l’Art
Dimarts, 2 de setembre. A les 18h, al Cinema La Rambla de l’Art, ESTRENA PEL·LÍCULA, destinada al públic familiar, en motiu de la Feta Major. Esteu atents a la cartellera! Entrada gratuïta.
 
Campionat de TIR OLÍMPIC
1es Fases en modalitat estandard de Catalunya. Dissabte 6 de setembre. De les 17:30 a les 20:00h. A les instal·lacions del Club de Tor Olímpic de Cambrils. En finalitzar s’entregaran els 9 trofeus als tres primers classificats de la 1a, 2a i 3a categoria. Inscripcions obertes a partir del 2 de setembre de 2014. Organitza: Club de Tir Olímpic de Cambrils
 
20è Mercat d’Art
Tots els dissabtes fins el 27 de setembre, de les 19h a les 01h, al passeig Miramar (exceptuant el 23 d’agost). Organitza: Col·lectiu d’Art Total de Cambrils. Col·labora: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils 
 
Inauguració Exposició
Divendres 19 de setembre. A les 20 h,  a la Sala Àgora
Inauguració de l’exposició  POLICIA LOCAL, AL SERVEI DE CAMBRILS.
Organitzada pel departament de Governació.
 
Campionat de Catalunya de Banc Fix – Llagut Català
Dissabte 20 i diumenge 21 de setembre 
A la Platja de la Riera d’Alforja (Passeig de Les Palmeres)
Dissabte 20: a partir de les 15h, mànegues classificatòries i repesques
Diumenge 21: a partir de les 9h fins les 14h, semifinals i finals. 
 
III Torneig d’escacs Vila de Cambrils
Diumenge 21 de setembre. A les 10h (4 rondes) i a les 16h (3 rondes). Al pg Albert
Inscripcions fins el divendres 19 de setembre a les 22h.
Preu: 5 € per jugador (gratuït menors de 12 anys). Pagament a la 1a ronda
Places limitades a 60 jugadors
Organitza: Unió d’Escacs Cambrils
Col•labora: Ajuntament de Cambrils, Cooperativa Agrícola de Cambrils i Bar La Riera
 
 
 
EXPOSICIONS:
EDIFICI CONSISTORIAL
Plaça de l’Ajuntament, 4
 
SALA ÀGORA
POLICIA LOCAL, AL SERVEI DE CAMBRILS
Del 19 de setembre al 17 d’octubre 
 
CENTRE CULTURAL DE CAMBRILS
Carrer de Sant Plàcid, 18-20
 
SALA ÀMBITS
JORDI TREMOSA  -  AGRUPACIÓ FOTOGRÀFICA DE CAMBRILS
Orgullo gitano
Fotografia 
Del 5 de setembre al 3 d’octubre
Inauguració: divendres 5 de setembre, 20 h
 
ESPAI EL PATI
ADRIÀ VERNET
Sensacions
Pintura
Del 5 al 03 d’octubre 
Inauguració: divendres 5 de setembre, 20 h
 
Horari Sala Àmbits i Espai El Pati:
De dilluns a divendres de 15 a 22h.
Dissabtes, diumenges i festius tancat.
 
 
MUSEU D’HISTÒRIA DE CAMBRILS:
 
MOLÍ DE LES TRES ERES
Exposicions permanents: El poblament antic a Cambrils i Molí de les Tres Eres: testimoni viu del passat.
Exposició temporal: A la URV... fem recerca!
Del 9 de setembre al 5 d’octubre de 2014
Horari: Dissabtes, d’11 a 14 h. i de 17  a 20 h. Diumenges i festius d’11 a 14 h. 
Demostració del molí en funcionament.
Horari: dissabtes a les 12, 13, 18 i 19 h, i diumenges i festius a les 12 i a les 13 h.
 
TORRE DE L’ERMITA
Exposició permanent: Un lloc anomenat Cambrils
Exposició temporal: Cambrils ahir i avui
Inauguració el dia 2 de setembre
Horaris: dissabtes d’11 a 14 i de 17  a 20 h. Diumenges i festius d’11 a 14 h.
 
MUSEU AGRÍCOLA DE CAMBRILS
Exposició permanent:  Elaboració de l’oli i del vi.
Exposició temporal Bernardí Martorell. Un gran arquitecte del modernisme.
Horari: Dissabtes de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h, diumenges i festius de 10'30 a 13'30 h 
 
 
  • imatge de control 1per1