Activa't
,
2014
Del 5 al 13 de juliol
diversos espais
Montblanc

FestaLaTeva'14

Festalateva, la Setmana de la Joventut de Montblanc, ja té dates i programa d’activitats. La vila viurà del 5 al 13 de juliol la desena edició, una setmana amb moltes activitats dedicada als infants i joves de la vila, organitzada per l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Municipal de la Joventut amb la col·laboració de diferents entitats i establiments.
 
L’activitat començarà el dissabte 5 al matí amb un inflable a la piscina, a la nit, una any més es durà a terme la caminada nocturna contra el càncer. Diumenge al matí està prevista una marxa nòrdica amb sortida i arribada a l’ermita de Sant Josep. Al vespre, a 2/4 de 9 de la nit, el claustre del Centre Cultural Anselm Turmeda acollirà un concert de l’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al Teu Instrument.
 
Com en les passades edicions, de dilluns a divendres es realitzaran diferents activitats i tallers a la plaça de Francesc. La festa de l’escuma, un taller per aprendre a ballar el drac petit, taller d’stencyl, de pizzes, de maquillatge, de perruqueria, d’estilisme i moda, de zumba, de foc i de percussió. A més, durant tota la setmana també, hi haurà el tradicionals tallers de manualitats i el de construcció de nans per participar al Treu la peça. Les inscripcions es realitzaran a partir de dilluns a la mateixa taula d’informació de Festalateva.
 
Una de les novetats de la 10a edició és la recuperació de les activitats nocturnes durant la setmana. Així mateix, dilluns el grup ARATeatre ens oferirà una nit de monòlegs, dimarts està previst un taller de geocatching, dimecres un sessió d’astronomia, dijous un espectacle de circ familiar i divendres una nit d’inflables per a joves.
 
El cap de setmana de l’11, 12 i 13 estan previstes les activitats més participatives. Dissabte al matí es durà a terme una festa de l’escuma a la piscina, a la tarda una de les novetats, la cursa de relleus de les entitats montblanquines que s’organitzarà conjuntament entre el Club Atlètic i el CMJM per celebrar el 20è aniversari del club i el 10è de Festalateva. Seguidament s’ha previst un sopar popular per a tots els participants a la cursa. La festa jove comptarà amb l’actuació de l’Orquestra Mitjanit, que torna a la vila després d’alguns anys, i dels millors dj’s locals. Diumenge, al matí, el pavelló i la piscina seran la seu d’una nova edició de la triatló infantil. A la tarda, es durà terme una nova edició del treu la peça, una de les activitat que més s’ha consolidat entre els petits de la vila i que servirà per tancar la desena edició de Festalateva.
 
El cartell és obra de l’estudi local XD Creacions que ha seguit la línia dels anys anteriors donant protagonisme i caracteritzant una imatge dels nanos. Enguany seguint la tendència juvenil apareixen fent-se una selfie amb el lema #10antsfentlateva.
 
La Setmana de la Joventut va néixer fa nou anys per iniciativa d'un grup de joves que en una de les trobades locals de joventut van decidir que feia falta una setmana de la joventut. D'aquí també va néixer el Consell Municipal de Joventut (CMJM), un consell consultiu de la Regidoria de Joventut, que assessora el regidor corresponent en temes de joventut. A banda de la Setmana de la Joventut, el CMJM col·labora en altres festes de la vila, com ara el tió o la castanyada.
  • imatge de control 1per1