Família
,
2014
Del 29 de desembre al 4 de gener
Convent del Carme
Valls

Parc de Nadal de Valls

Les noves instal·lacions de l'escola Enxaneta, a l'edifici de l'antic convent del Carme, acolliran enguany el Parc de Nadal de Valls ampliant així la seva superfície. El centre d'activitats familiars i educatives d'aquestes celebracions duplicarà l'oferta i passarà de dos a quatre espais diferenciats dins la mateixa escola. Les novetats principals seran els jocs de gran format i l'àrea de contacontes, que contribuiran a augmentar el dinamisme del Parc. S'hi han implicat vuit entitats de la ciutat vinculades a l'àmbit de la infància. L'accés a aquesta àmplia gamma d’activitats lúdiques i educatives es realitzarà per la porta que dóna a l'aparcament del Carme.
 
El Parc de Nadal de Valls obrirà l'atractiva vela geodèsica amb tallers de circ a l'escola Enxaneta del dilluns 29 de desembre al diumenge 4 de gener. Els dies centrals seran els 2, 3 i 4 de gener, en què a més d'aquesta oferta, es desenvoluparan simultàniament fins a quatre espais diferenciats. El gimnàs acollirà els tallers d'entitats, mentre que el pati introduirà la novetat dels jocs gegants i el vestíbul el nou espai de contacontes.
 
La dotzena de jocs gegants, amb el nom 'Fes-te Gran!', seran conduïts per la companyia Quiràlia i són realitzats en fusta. Presentaran un caire innovador i creatiu que encaixa en el conjunt d'activitats programades. Seran conduïts per educadors per afavorir i potenciar les relacions intergeneracionals i interpersonals.
 
L'espai contacontes serà dins el vestíbul de l'escola Enxaneta i anirà a càrrec de la companyia teatral La Peça. Es realitzaran dos actuacions diàries. Divendres 2 de gener es posaran en escena a les 6 de la tarda 'El petit avet', i a les 7 'El ninot de neu'. Dissabte 3 les narracions seran a les 12 h del migdia i a les 7 de la tarda, mentre que diumenge 4 es tornaran a escenificar a les 6 i a les 7 de la tarda.
 
La vela geodèsica serà conduïda per la companyia vallenca de circ Passabarret. A l'interior s'hi porten a terme tot tipus d’activitats circenses: equilibris, plats xinesos, hula-hoop, rola-rola (exercicis d'equilibri sobre una post de fusta col·locada damunt un o més corrons), xanques, bola d’equilibris, circuits, funambulisme, minibicicletes de clown...
 
Renovació en els tallers de les entitats
 
El quart espai del Parc de Nadal estarà constituït pels tallers de les entitats, que per primer cop s'ubicaran al gimnàs de l'escola Enxaneta. La nova localització permetrà gaudir d'una major confortabilitat. Les propostes han sorgit d'una convocatòria oberta i pública. La majoria d'entitats han renovat els tallers que realitzen, basats majoritàriament en les habilitats manuals. L'Associació Porta Oberta presentarà un taller d'elaboració de cartells amb el lema 'No molesteu'; l'Esplai Esquirols oferirà un taller de làmpades; l'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela realitzarà el taller de pintar cares; el Centre de Lleure l'Espurna prepararà el taller de portallapis; i l'Associació Cultural Verge de la Candela instal·larà el dia 3 de gener el taller de joc del got amb la bola. La Fundació Unió Anelles de la Flama hi organitza una exposició de la mulasseta i l'ós petit. Els nens i nenes que ho desitgin podran fer-los ballar el diumenge 4 a les 19 h com a cloenda de les activitats. L'ONG Aldees infantils serà present per primer cop en el Parc de Nadal vallenc fent promoció de les seves activitats.
 
La regidora de Cultura, Joventut i Acció Cívica, Bàrbara Flores, ha destacat que l'objectiu principal del Parc de Nadal vallenc és 'educar els nens i les nenes mitjançant el joc amb valors, civisme i respecte dins un espai de trobada, convivència i cohesió social'. Tot i que el Parc és un espai lúdic, Bàrbara Flores incideix en el fet que 's'ha procurat que també tingui una vessant educativa, fent que les activitats ofertes estiguin dinamitzades per professionals i entitats en l’àmbit educatiu i de lleure'. D'aquesta manera s'aconsegueix que el parc sigui un lloc on els nens i les nenes puguin gaudir, riure i somiar, i alhora esdevingui un espai d’aprenentatge durant les celebracions nadalenques.
 
Els horaris d'obertura del Parc de Nadal seran diàriament d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, excepte la tarda del dia 31 i el matí del dia 1 al matí. El preu serà d'un euro al matí o a la tarda, mentre que els dies 2, 3 i 4 costarà 2 € per sessió de matí o de tarda i 3 € tot el dia. Les localitats es podran adquirir a la porta del mateix recinte educatiu.
 
Paral·lelament, la plaça del Quarter continuarà acollint les atraccions de fira, entre el dimarts 23 de desembre a la tarda fins al dimecres 7 de gener. L'horari serà el mateix que el del Parc de Nadal, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. El preu del viatge serà de 2 €, mentre que les polseres vàlides per a tot el dia es vendran a 10 €. El fil musical d'aquestes atraccions es basarà en una selecció de nadales procedents de tots els territoris de llengua catalana.
  • imatge de control 1per1