Fires i festes
,
2014
Del 20 de desembre al 2 de febrer
Diferents espais
Montblanc

Tastet del futur Museu del Pessebre de Catalunya

Les festes de Nadal porten associades moltes tradicions. Cada cop més n'hi ha de foranes, sense cap altra raó que la purament comercial i de consum. Tanmateix hi ha tradicions arrelades al país que es resisteixen a desaparèixer. De ben segur que no ho faran si hi ha qui se'n preocupi de preservar-les: la sopa de galets, els canelons, els pastorets o el tió, cal que vagin acompanyats del pessebre.
 
Durant aquestes dates, Montblanc té un altre motiu de visita: veure pessebres. Un tastet d'allò que aviat es podrà contemplar tot l'any al Museu del Pessebre de Catalunya que estarà ubicat al carrer Solans, 22-24 de Montblanc.
 
Els pessebristes de Montblanc exposaran la seva obra durant aquestes dates i el públic podrà anar fent boca d'allò que fa anys s'espera com un dels equipaments culturals que està cridat a atraure molts turistes a la vila. Mentre no arriba l'obertura del museu, prevista per a 2015, el visitant trobarà cinc punts d'interès.
 
Del 20 de desembre a l'11 de gener, el vestíbul de la futura seu del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc acollirà un pessebre creat amb figures de diversos materials reciclats realitzat pels alumnes de l'Escola d'Educació Especial Tilmar que serà visible des del carrer estant. El mateix Museu acollirà els mateixos dies l'exposició de l'obra "Joan Mestres i Baixas (1925-2013). Una vida pel pessebre"
 
Ben a prop, al carrer Solans, 18 Ismael Porta i Balanyà, el pessebrista impulsor del projecte del Museu del Pessebre de Catalunya, obrirà novament les portes del seu taller per poder admirar la col·lecció de diorames que ha anat realitzant des de jove.
 
Es podrà visitar del 22 de desembre al 2 de febrer, el dia de la Candelera quan tradicionalment cal desfer els pessebres. Els festius estarà obert d'11h a 14h i de 18h a 20h, llevat de les tardes de Nadal, Sant Esteve, el diumenge 29 de desembre i el 4 de gener que romandrà tancat. Els laborables es podrà visitar amb cita prèvia trucant al telèfon 660763645.
 
Un altre pessebrista montblanquí també obrirà el seu taller. Josep Cortès i Miró mostrarà la seva obra al carrer de les Corts, 7 del 25 de desembre a l'1 de febrer. Els festius estarà obert de 12h a 14h i els laborables caldrà demanar cita prèvia al 660598741.
 
Per últim, indicar que la pessebrista Mercè M. Vives i March ha realitzat dos pessebres que estaran exposats al comerç: Perfumeria i Regals Vives, a la plaça Major i al carrer Regina, 1
  • imatge de control 1per1