Espectacles
,
2014
Divendres 7 de novembre, 21:30h
Teatre Tarragona
Tarragona

Teatre 'La Partida' dirigida per Julio Manrique

Una partida de pòquer serveix d’excusa a un dels grans noms de la dramatúrgia britànica per posar en escena un joc de cartes i testosterona, una comèdia d’homes que parla, entre d’altres coses, de pares i de fills.
 
Després d’haver interpretat el John de Senyoreta Júlia al Grec 2012, Julio Manrique torna a submergir-se en el món teatral de Patrick Marber. Ho fa dirigint una peça que l’autor va escriure quan encara era un desconegut i que, en clau masculina, utilitza una partida de pòquer per parlar de temes que van més enllà del joc. I és que, com diu un dels personatges de l’obra, en el restaurant on passa tot “no es juga a les cartes, es juga a l’home”.
 
Sis personatges amb vida pròpia, d’aquells que només aconsegueix crear la millor escriptura teatral, transiten pel menjador i la cuina del restaurant a un cuiner, dos cambrers, el propietari del negoci, un fill amb problemes amb el joc i el seu mentor en el pòquer. Tots ells participaran en l’acte final en una partida al soterrani del local. I, entre whisky i cigarrets, cada jugada farà emergir alguns dels molts temes que tracta l’obra i que van de l’amistat i la lleialtat, a la veritat i la mentida, passant per l’èxit i el fracàs. Quin dels jugadors ha guanyat partida en realitat?
 
Fitxa artística
Autor: Patrick Marber
Direcció: Julio Manrique
Repartiment: Ramon Madaula, Andrew Tarbet, Marc Rodríguez, Joan
Carreras, Andreu Benito, Oriol Vila.
Producció: Teatre Romea i Grec 2014 Festival de Barcelona
  • imatge de control 1per1