Música
,
2016
Divendres 18 de novembre, 21:30 h
Auditori Josep Carreras
Vila-seca

'Visions...' Alart Quartet

En aquest segon concert de la residència, l’Alart Quartet vol oferir un programa intens i contrastat amb obres de diversos “flaires” que requereixin diferents tipus d’escolta.

Per una banda, les Visions Fugitives de Serguei Prokofiev (1891-1953). Compositor rus de començaments del segle XX, amb un llenguatge molt particular, colorista, capaç d’estimular la imaginació de l’oient fins al punt d’abduir-lo i transportar-lo a mons llunyans, onírics. Deixar-se endur per aquestes miniatures musicals és deixar fluir la ment a través d’uns espais sonors tremendament evocadors i lleus que s’acaben esvaint per tornar-nos a la realitat.

La Mort i la Donzella de Franz Schubert (1797-1828) és, per altra banda, una de les obres més conegudes del repertori musical. L’autor va escriure aquest quartet, en la tonalitat de re menor, durant els últims anys de la seva vida, ja malalt i amb la certesa que la malaltia que patia no tenia remei. Mostra, clarament, una visió íntima i personal del moment tràgic que estava vivint. El dramatisme que desprenen els seus quatre moviments es fa palès des de les primeres notes de l’obra, que serveixen d’obertura a aquest viatge on el compositor ens mostrarà amb gran intensitat tot un seguit d’emocions contrastades, rere el vel d’allò que és irremeiable.

“Només l’excel·lència d’una obra com el Quartet de corda en re menor de Franz Schubert pot, d’alguna manera, consolar-nos de la mort primerenca i dolorosa d’aquest primogènit de Beethoven; en pocs anys va aconseguir i perfeccionar coses com ningú ho havia fet abans que ell” R. Schumann.

Preu: 10€

  • imatge de control 1per1