Música
,
2016
Dilluns 4 de juliol, 20 h
Auditori de la Diputació
Tarragona

Xavi Torres Trio

Concert inclòs dins el 16è Festival Internacional de Música de Tarragona.

El jove pianista tarragoní Xavi Torres, un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic nacional, viu actualment a Amsterdam, on ha finalitzat el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam. Després de graduarse amb matrícula d’honor a l’ESMUC. Lidera el seu propi grup, Xavi Torres Trio, que recentment ha estat premiat com a “Millor Grup de l’any 2015” per l’associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya (AMJM), també van ser finalistes com a millor disc i millor compositor. El març de 2015 van guanyar el prestigiós concurs “Keep An Eye International Jazz Award”. L’any anterior Xavi Torres ja va guanyar el premi com a millor solista en la mateixa competició. També a finals de 2015 Xavi Torres va ser premiat amb el Stichting Jazz Talent Award de Amsterdam.

Torres lidera el seu trio acompanyat pel contrabaixista banyolí Vic Moliner i el bateria reusenc Joan Terol. Moliner és un dels músics més actius de Barcelona, bé sigui com a baixista, productor o compositor, i Terol és un dels bateries més sol·licitats a Holanda i Catalunya i ha tocat amb figures com Benny Golson, Lee Konitz o Maria Schneider.

El grup va gravar el seu primer disc l’estiu de 2014 titulat 'Skyline', produït pel prestigiós músic i productor Joan Díaz. L’àlbum va sortir a la llum el gener de 2015 i ja ha estat presentat a Holanda, Itàlia, Mallorca i Catalunya.

El repertori que interpreta el grup està format per composicions originals del seu pianista que cerquen la personalitat del trio, que es va formar el 2010. Tenen un so pròpi provinent de l’empremta d’un ampli ventall d’influències musicals que van des de Brad Mehldau, Wayne Shorter i Gerald Clayton, fins a The Beatles, passant per Bach, Brahms i Bartók.

Han realitzat concerts en diferentes sales i festivals arreu d’Europa (GrachtenFestival, Meer Jazz Festival, sala Bimhuis d’Amsterdam, Festival jazz de Reus, Banyoles, Girona, Siena Jazz Festival…). El març de 2014, el trio va rebre un encàrrec especial del Festival de Dixieland de Tarragona per realitzar un concert juntament amb dos dels saxofonistes més importants del país, Perico Sambeat i Llibert Fortuny. Actualment son un del grups de jazz més sólids i demandats de l’escena catalana i holandesa.

La venda d’entrades es farà a l’Auditori Diputació (c. Pere Martell, 2) entre setmana de 10 a 20h i una hora abans de cada concert.

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1