Mussart

Foto: 

Cedida
Imatges del Mussart

Els 6 imperdibles del Mussart

El festival de música i lletres tindrà lloc aquest dissabte dia 5 i celebra enguany el seu desè aniversari
Surtdecasa Camp
,
03/08/2017
Arts
La cita de la Mussara va arrencar l'estiu de 2008, a càrrec d'Isabel Olesti i sota el nom 'La lluna de la Mussara', i s'ha convertit en un referent de la demarcació. Un entorn màgic que ha acollit figures com Gerard Quintana, Ivana Miño i Mercè Pons en aquest paratge que carrega amb el pes -però també amb la saviesa- de la història. Enmig de les muntanyes de Prades gaudirem d'una impressionant vista sobre el Camp de Tarragona, mentre passegem pels racons d'aquest antic poble on un dia es va aturar el temps. Us hem seleccionat els sis motius per no perdre-us aquesta cita.

1. Descobrir un paratge amb ulls que evoquen
Al nucli de l'antic poble hi ha vuit edificis, tots en estat ruïnós, dels quals estan una mica ben conservats l'església de Sant Salvador (campanar de 1859) i, al costat d'aquesta, la casa anomenada Cal Cassoles. Un aire entre mitològic i fantasmagòric envolta aquests espais. De fet, al Camp, és freqüent encara l'expressió "baixar de la Mussara" que és sinònima d'ignorar fets molt coneguts. El poble era, i és, molt boirós. Els actes de Mussart 2017 començaran a partir de les 6 de la tarda i s'allargaran gairebé fins a la mitjanit com va explicar en roda de premsa el seu director, Francesc Cerro.

2. Grans intèrprets professionals i amateurs
Mussart arriba enguany "amb diverses novetats que el fan molt especial", com ara la presència de la intèrpret Montse Guallar al capdavant i la intervenció del grup de teatre de Vilaplana, que prendrà part en les activitats previstes. L'actriu, entusiasmada per poder sumar-se a "aquesta magnífica experiència", assegura que aquesta la farà "créixer". Majó, que amb la d'aquest dissabte sumarà ja cinc participacions consecutives a Mussart, defineix Cerro com "un director amb el qual tot projecte és especial i diferent del que he fet sempre". Els intèrprets que lideren Mussart són còmplices habituals del dramaturg, responsable del cicle Grans Mestres, que té lloc al Teatre Fortuny de la capital del Baix Camp i també del Festival de les Arts de Reus (FAR), una de les grans apostes de la capitalitat cultural que aquest 2017 ostenta la ciutat. A més de Guallar, Santi Ricart, Sergio Caballero i Enric Majó completen un elenc "de primer nivell", per a Cerro.

3. Conferència inaugural
La tarda començarà amb una conferència inaugural a càrrec de Jordi Ferron "sobre la importància de la cultura per fer avançar la societat". Vinculat al Teatre Lliure, Ferron obrirà el foc amb una xerrada dedicada al rol de la cultura com a eina "per construir una societat més justa". Un inici perfecte per situar conceptualment aquesta iniciativa i generar un ambient també reflexiu.

4. Ruta poètica-literària
Un dels actes més destacats és la ruta poètica-literària, que enguany comptarà amb textos de Riba, Ferrater i Carner, entre d'altres. Després es farà un recorregut per diversos racons de la Mussara, dividit per punts, on els actors, tant els professionals com els aficionats de Vilaplana, es distribuiran per parelles i recitaran textos teatrals. Més endavant hi haurà "una posada en escena final amb Montse Guallar i Enric Majó", segons va anunciar Cerro.

5. Sopar al refugi
Us imagineu sopar en un refugi enmig de la muntanya? El refugi situat a la vora de l'antic poble, que acull en els dies normals sobretot escaladors i excursionistes de pas, es convertirà aquest dia en una bona sala per gaudir d'un sopar literari i musical conjunt. Recordeu que per anar-hi heu de reservar!

6. Concert final
La nit es tancarà amb el concert musical del tortosí Albino Tena, acompanyat de les càpsules poètiques de Jordi Francesch entre cançons. Amb guitarra i veu provocaran que els assistents puguin connectar amb l'ànima de les interpretacions i sentir-se, mai millor dit, mes a prop del cel.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar