Que tornin les cues als cinemes!!

Del 15 de gener al 15 d'abril els cinemes oferiran preus reduïts per incentivar el públic
Surtdecasa Camp
,
15/01/2014
Arts

Ens posarem romàntics un moment. Molts recordareu les llargues cues que fa anys hi havien als cinemes els dies de l’espectador o quan hi havia estrenes esperades. En l’època pre-internet la gent vivia el cinema d’una altra manera, era una opció cultural i d’oci recurrent però que poc a poc ha deixar de ser habitual per diverses raons. No encetarem ara el dens debat sobre la pirateria però tots sabem com estan les coses: els cinemes que han tancat, el descens d’inversions en produccions cinematogràfiques, els videoclubs que han vist reduït el seu nombre a dos establiments en ciutats de més 100.000 habitants...

Els cinemes, davant la bestial davallada de públic que han patit els darrers anys, han ingeniat iniciatives per incentivar l’afluència de gent a les seves sales. Un exemple és ‘La Fiesta del Cine’ que se celebra des de 2009 i que ens dóna l’oportunitat de veure pel·lícules a un preu reduit. Gràcies al seu èxit, els organitzadors: les principals associacions de la indústria cinematogràfica estatal, han decidit que enguany passarà a celebrar-se semestralment. Però no contents amb això ara, des del 15 de gener i fins el 15 d’abril, han decidit engegar ‘Miércoles al cine’ una nova iniciativa que oferirà cada dimecres pel·lícules pel mòdic preu de 3,90€ en els cinemes que s’hi adhereixin.

Les opinions dels responsables dels cinemes

La valoració dels responsables dels cinemes del Camp de Tarragona com el Cinema Reus Palace, Ocine Vila-seca, Ocine Gavarres o Rambla de l’Art respecte a aquest tipus d’iniciatives és generalment positiva encara que alguns d’ells admeten que durants aquestes promocions no fan més caixa. Per altra banda pensen que és bo que aquells dies el públic vagi al cinema. Creuen que s’ha de potenciar que la gent inclogui anar al cinema dins la seva llista d’activitats culturals i torni a ser un hàbit.

Luis Miguel Martínez Sanza, gerent dels cinemes Ocine Vila-seca creu que “encara que es baixin els preus de forma generalitzada la gent seguirà dient que el cinema és car perquè ja s’ha convertit en un ‘mantra social’. Hi ha qui comprèn que el cinema no és car perquè és una indústria que genera moltes despeses (producció, distribució, exhibició...) però també hi ha qui sempre li semblarà car pagar per una cosa que pot obtenir gratis amb un sol clic de ratolí”.

Hem de ser conscients que les sales de cinema tenen un petit marge comercial per beneficiar-se de les pel·lícules que projecten i més tenint en compte la pujada de l’IVA. Toni Badimon del recentment renascut cinema de Cambrils (ara rebatejat com Rambla de l’Art) apunta que seria imprescindible reduir aquest 21% “És un robatori per part de la hisenda pública espanyola. Cal aclarir que no solament han de baixar el preu de les entrades sinó també els dels productes que es venen als bars dels cinemes: refrescos i crispetes”.

On podrem aprofitar aquesta oferta a casa nostra?

Els cinemes adherits a ‘Miércoles al cine’ a casa nostra són els cinemes Ocine Vila-seca, Ocine Gavarres, Lauren Reus i JCA Valls. Per altra banda, el Cinema Reus Palace farà la seva pròpia versió oferint a 3€ les sessions de dimecres i el nou cinema de Cambrils Rambla de l’Art seguirà oferint les seves sessions a preus molt econòmics (des de 3,5€) com ja ens tenen acostumats.

Per molt que defenseu mirar cinema a casa vostra, al vostre sofà, no hi ha res comparable a la sensació d’estar en una sala de cinema presidida per una immensa pantalla, envoltat d’una foscor que t’agermana amb la resta d’espectadors (sempre que aquests siguin mínimanet cívics i no estiguin constantment fent soroll o parlant).

Veure una pel·lícula en una sala de cinema és una altra cosa. És quelcom més social. Animeu-vos doncs a sortir de casa i fer entre tots que els cinemes tornin a ser allò que eren fa anys encara que sigui per un dia a la setmana. Ompliu els cinemes! Consumiu cultura! Parleu d’ella i propagueu-la entre els amics i coneguts perquè sinó què hem de fer? Parlar de la crisi?

 

Podeu consultar els horaris dels principals cinemes del Camp a la nostra cartellera.

A

També et pot interessar