Colla Jove de Tarragona

Foto: 

Arnau Martínez

Cap a Firagost

Cap de setmana casteller tranquil al Camp de Tarragona, amb cinc actuacions entre dissabte i diumenge. Totes les mirades se centren a la diada de Firagost de dimecres que ve.
Arnau Martínez
,
28/07/2016
Fires i festes

Diada d’estiu a Altafulla

Els Castellers d’Altafulla organitzen una altra diada a la seva població. Després d’haver rebut tres colles de gamma extra fa quinze dies, els de ca l’Ixart compartiran plaça amb els Nois de la Torre, els Salats de Súria i els Xiquets d’Alcover.

  • imatge de control 1per1

Els de la població veïna volen seguir rodant els castells de 7. Els Nois de la Torre porten dues setmanes sense actuar, ja que la setmana passada es va suspendre a última hora l’exhibició castellera de Els Garidells. Així, vénen de descarregar el 3 de 7 amb agulla per la diada del Quadre i el podrien repetir dissabte a Altafulla.

Els Salats de Súria es podrien decantar per la clàssica de 7, el 3 i el 4 de 7 i el 2 de 6 que ja han descarregat en sis ocasions aquesta temporada. També han descarregat el 3 de 7 amb agulla, però aquest castell dependrà de les camises que arrosseguin fins a la plaça dels Vents d’Altafulla.

Els Xiquets d’Alcover estan tenint greus problemes per mobilitzar castellers aquesta temporada, per això podrien acabar fent algun casell de de 5 net. Malgrat això, volen completar el 3 i el 4 de 6 i el 3 de 6 amb pilar.

Els d’Altafulla voldrien repetir els castells exhibits dues setmanes enrere a la plaça del Pou, el 3 i el 4 de 7 i el 2 de 6. Tornant amb la clàssica i intentant descarregar el pilar de 5 que els hi va quedar carregat a la diada de les Cultures.

Fitxa de la diada: Diada d’estiu a Altafulla.
Amb les colles: Nois de la Torre, Salats de Súria, Xiquets d’Alcover i Castellers d’Altafulla.
Dia, hora i lloc: dissabte 30 de juliol, a les 18:30 h a la plaça dels Vents d’Altafulla.

 

Festa Major de Vila-seca

La setmana passada va haver la diada del barri de platja de La Pineda i aquesta setmana es trasllada la festa al propi poble de Vila-seca. La diada repetirà el cartell de l’any passat amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Vila-seca.

Els de Valls tenen doblet aquest cap de setmana, dissabte actuen a Vila-seca i diumenge a Vilallonga, a més, la setmana que ve, dimecres, tenen la diada de Firagost, cosa que els farà anar amb peus de plom durant aquests dos dies. Els rosats volen portar com a mínim un castell de 9 que podria ser el 3 cara a l’hipotètic 3 de 10 de dimecres. Després jugarien amb un ventall ampli de castells com el 5 de 8, el 2 de 8 amb folre o el 4 de 8 amb agulla, a més d’un pilar de mèrit.

Els Xiquets de Tarragona també tenen dues actuacions aquest cap de setmana, dissabte a Vila-seca i el dia següent a Constantí. Els matalassers voldrien tornar amb els 9 pisos després de descarregar el primer castell de 9 fa quinze dies. Podria ser el 3 de 9f que només van poder carregar-lo per Sant Joan. Aquest castell aniria acompanyat de castells de 8 i mig que s’acabaran de concretar divendres a l’assaig.

Per acabar, la colla local vol tornar a descarregar els castells que va fer la setmana passada a La Pineda, el 3 i el 4 de 7 i el 5 de 6, ara al costat de les dues colles padrines.

Fitxa de la diada: Festa Major de Vila-seca.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: dissabte 30 de juliol, a les 19 h a la plaça de l’Església de Vila-seca.
Interès: diada àgil amb castells de 9 de part de dues colles.

 

Diada de Santa Anna a Reus

L’últim cap de setmana de juliol Reus celebra les festes del carrer Santa Anna, lloc on tenen el local els Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana organitzen dissabte a la tarda una diada amb els seus fillols, els Xiquets de Cambrils i els Brivalls de Cornudella.

Els Xiquets de Cambrils van actuar dilluns passat a Miami, després de completar el 3 de 6 amb agulla, no van poder amb el 3 de 6 que van haver de desmuntar dues vegades. Els de la camisa bordeus seguiran rodant els castells de 6 bàsics a la Mercadal.

La colla del Priorat sempre ha anat a màxims a Reus, l’any passat van fer la clàssica de 7, cosa que podria fer pensar que veurem el seu primer castell de 7 de la temporada. Però cal tenir en compte que la setmana passada només van poder descarregar un castell, un altre els va quedar en carregat i el tercer en intent desmuntat.

Els amfitrions, els Xiquets de Reus, volen descarregar la diada de diumenge passat a El Catllar. Els del Baix Camp van descarregar el 3 de 8 i el 2 de 8 folrat, però el 4 de 8 els hi va quedar en carregat. A més, van descarregar el primer pilar de 6 de la seva història, després que el carreguessin fa 18 anys. Dissabte es podria veure el tercer espadat de 6 dels de la camisa avellana.

Fitxa de la diada: Diada de Santa Anna a Reus.
Amb les colles: Xiquets de Cambrils, Brivalls de Cornudella i Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: dissabte 30 de juliol, a les 18:30 h a la plaça Mercadal de Reus.

 

Festa Major de Constantí

La plaça (també) de l’Església de Constantí protagonitzarà diumenge a la tarda una altra diada castellera amb els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Nois de la Torre.

Com s’ha dit anteriorment, els Xiquets de Tarragona faran doblet aquest cap de setmana. Diumenge es podran veure a la població veïna de Tarragona, Constantí. A aquí voldrien fer una actuació semblant a la de dissabte amb castells de 8 i mig i algun castell de 9.

Els Nois de la Torre és una altra colla que té dues actuacions. A Constantí rebaixarien el nivell de dissabte ja que dues diades el mateix cap de setmana acostuma a desgastar força, sobretot a les colles petites. Els castells de 6 i mig i algun de 7 estarien assegurats.

Finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau aterren a Constantí, mai millor dit amb l’aeroport al costat, després de completar la setmana passada la millor diada de la seva història a El Catllar. Van fer el 2 de 7, el 3 de 8, el 5 de 7 i el pilar de 6. Els del barri tarragoní no descarten tornar amb el 3 de 8 i dos castells més de 7 i mig. Tot dependrà dels últims assajos.

Fitxa de la diada: Festa Major de Vilallonga Constantí.
Amb les colles: Nois de la Torre, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: diumenge 31 de juliol, a les 18 h a la plaça de l’Església de Constantí.

 

Festa Major de Vilallonga del Camp

La plaça de l’Església de Vilallonga és una d’aquelles places que no té tradició castellera, però que els últims anys s’ha fet un lloc en l’atapeït calendari casteller. La diada comptarà un any més amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

La Vella, possiblement, farà una millor actuació a Vilallonga que a Vila-seca el dia abans ja que té un vincle especial amb aquesta població ja que és el lloc de procedència de molts dels seus castellers. A més, sempre s’arrossega més gent un diumenge que un dissabte. Per tot això, els de Valls podrien fer la tripleta màgica: els dos castells bàsics de 9 i el 5 de 8.

La Jove de Tarragona estarà condicionada per la diada de dissabte a la tarda a Vilanova i la Geltrú on podrien intentar el primer 9 de 8 de l’any. A Vilallonga volen dur, com a mínim, un castell de 9, acompanyat d’estructures de 8 i mig.

Fitxa de la diada: Festa Major de Vilallonga del Camp.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Jove Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: diumenge 31 de juliol, a les 19 h a la plaça de l’Església de Vilallonga del Camp.
Interès: diada àgil, amb poca massificació de gent. Es podran veure castells de 9 per part de les dues colles.

 

Diada de Firagost a Valls

Dimecres que ve, les dues colles vallenques es tornaran a veure cara a cara a la plaça del Blat. Amb la mística que acompanya aquesta plaça, els Xiquets de Valls tornaran a alçar els seus millors castells en una diada semblant a la del passat Sant Joan.

La Firagost, l’anomenada fira del camp català de Valls, reuneix cada any les dues colles de la ciutat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. Una diada que serveix per tancar els actes de la multisectorial.

Els rosats venen d’un Sant Joan sense precedents quan van descarregar el 4 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre i el 2 de 9 emmanillat que els va quedar en carregat. La diada de dimecres podria ser idèntica, bé es podria descartar un d’aquests castells i sumar-hi el pilar de 8 amb folre i manilles. També cal tenir en compte els rumors de 3 de 10fm que hi ha, encara que seria complicat a causa de l’horari i la data d’aquesta diada, un dimecres d’agost a quarts de nou del vespre. Però, al quilòmetre 0 del món casteller tot pot passar.

Els vermells, també apostarien per repetir Sant Joan quan van tornar a demostrar que sí que són una colla de manilles ja que van descarregar la torre de 9. A aquest castell li sumarien el 3 i el 4 de 9. La novetat arribaria a la ronda de pilars amb un possible pilar de 6 que significaria la recuperació de l’espadat per part de la Joves.

Fitxa de la diada: Diada de Firagost de Valls.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: dimecres 3 d’agost, a les 20:15 h a la plaça del Blat de Valls.
Interès: nou duel dels Xiquets de Valls al km 0 casteller on es podran veure castells de 9 i de gamma extra.

A

També et pot interessar