Cinema fantàstic

Foto: 

Cedida
Fotograma del film 'La chica que saltaba a través del tiempo'

Cinema per iniciativa popular a Reus

L'associació de jugadors i jugadores de rol organitza projeccions gratuïtes als jardins de la Casa Rull
Marc Busquets
,
02/08/2017
Arts
Fa uns quants estius que, a la capital del Baix Camp, les nits dels dilluns són sinònim de cinema. I de gènere fantàstic, a més. Una de les entitats culturals més dinàmiques de la ciutat, l'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR), organitza la projecció d'una sèrie de pel·lícules de culte als jardins de la Casa Rull. Hi ha espai per a tot i tothom. Herois de capa i espasa, zombis i extraterrestres. L'entrada és gratuïta i la selecció dels títols força eclèctica, sempre amb un record cap als clàssics i amb alguna perla cinèfila difícil de trobar.
"Volem tenir a la ciutat el cicle de cinema fantàstic que voldríem gaudir si fóssim espectadors"

Vuit setmanes de projeccions
Ara els ganxets no tenen sales d'exhibició regular pel tancament del cinema Reus Palace -el passat mes de març-, iniciatives com la dels jugadors de rol són encara més rellevants per a l'agenda cultural del municipi. L'entitat, que també impulsa altres activitats per obrir-se a la ciutat i donar-se a conèixer, s'ha plantejat sempre el cicle de cinema fantàstic de la Casa Rull com un punt de trobada entre els seus membres i socis i el públic cinèfil. Temps abans de l'inici de la mostra, els socis poden proposar les pel·lícules que volen incloure al programa, i les que més suports reben són finalment les que es visionen durant les nits de juliol i agost.


Imatge de les nits de projeccions.

La proposta de l'AJJRR conviu amb altres cicles de cinema a la fresca. Després de tot, i segons com, el que més ve de gust és passar una bona estona amb els amics tot aprofitant la nit. És el cas de les projeccions a La Palma, aquestes potser de caràcter més comercial i familiar. El programa de la Casa Rull, però, respon a la voluntat de "tenir a la ciutat el cicle de cinema fantàstic que voldríem gaudir si fóssim espectadors", s'apunta des del col·lectiu, que passa de la seixantena de socis i que, a més de cicles cinèfils, és el responsable que a Reus es disputin tornejos, concursos i exhibicions de jocs de rol.

La gran cita, a l'octubre
La mostra d'aquest estiu ha començat forta, amb 'Deadpool' (Tim Miller, 2016). Més endavant, els espectadors han pogut gaudir de la nipona 'La chica que saltaba a través del tiempo' (Mamoru Hasoda, 2006) i  'Evolution'. La inclusió del títol japonès és fruit de la tradicional aposta de l'associació per donar cabuda a l'animació, amb la voluntat d'aconseguir que els seus cicles estiuencs siguin eclèctics. A més, els jugadors de rol sempre tenen un as amagat a la màniga en forma de clàssic, com és el cas d'enguany amb 'Golpe en la pequeña China' (John Carpenter, 1986), que tothom hauria de veure. La cirereta 'freak' del pastís, el dia de la cloenda de la mostra, serà una joia dels 90 amb un ja llavors decadent Stallone, 'Demoltion man' (Marco Brambrilla, 1993). 

Passat l'estiu, a l'horitzó de l'associació ja s'hi veurà una nova edició (i ja en seran 24) de les jornades de rol a La Palma. Serà el cap de setmana del 7 i el 8 d'octubre, amb una extensa agenda d'activitats que allargaran la festa fins ben entrada la nit. S'espera, com ja és habitual, l'assistència de centenars de curiosos i aficionats als jocs de cartes, de taula i d'estratègia, que enguany tindran a més un nou al·licient. La temàtica escollida de l'esdeveniment és l'edat mitjana, així és que de ben segur que qui s'hi acosti s'endurà una bona sorpresa. A més, s'organitzarà una nit temàtica amb el passi d'una pel·lícula encara per determinar. És ben clar que l'associació s'estima l'anomenat setè art.

  • imatge de control 1per1

A

També et pot interessar