Jump to navigation
1. Cala Jovera (Tamarit, Tarragona) Als peus del Castell de Tamarit es troba la cala Jovera, a cavall entre la Móra i Tamarit. És un espai que va rebre el guardó de platges verges del litoral de Tarragona i està envoltat d’una pineda i de roques que formen una postal fantàstica. El castell està documentat des del segle XI i conté elements defensius i de residència amb presó, torres de guaita i una església romànica. Actualment no és visitable ja que és de propietat privada. S’hi pot accedir a peu fàcilment, però compta amb un grau força baix d’ocupació i no té servei de vigilància.
2. Les tosques del riu Brugent (Capafonts)Si preferiu el riu enlloc de la platja, una bona opció són les tosques del riu Brugent a Capafonts, al bell mig de les Muntanyes de Prades. És tracta del naixement del riu i hi ha una bassa on banyar-s’hi tranquil·lament. Això sí, l’aigua està glaçada! Al riu s’hi accedeix des del mateix poble a través d’un camí que surt al costat de la piscina. Amb una excursió de mitja horeta a través d’un sender amb força ombra que es pot fer amb tota la família s’arriba a la font de la Llúdriga on es pot fer la primera remullada.
3. Pantà de Siurana (Cornudella de Montsant) Si no sou ni de rius ni de platges podeu optar pel pantà de Siurana. L’embassament està situat en un entorn magnífic i queda envoltat per la serra del Montsant i les Muntanyes de Prades. S’hi arriba per la carretera C-242, just passat el poble de Cornudella a mà dreta. Al costat de la presa hi ha una zona autoritzada pel bany, però no pots anar més enllà de les boies. D’altra banda, des de fa uns anys una empresa hi realitza activitats esportives com la iniciació al piragüisme i al kayak, així com el lloguer d’embarcacions o altres esports d’aventura com el barranquisme. També podeu aprofitar per fer una visita a la preciosa població de Siurana.
4. Cala Roca Plana i Cala Fonda (La Móra - Tamarit, Tarragona)Les cales Roca Plana i Fonda (coneguda popularment amb el nom de Waikiki) són dos dels paratges naturals més idíl·lics de la Costa Daurada. Cala Fonda està embolcallada per un paisatge verd que sembla que vulgui entrar al mar. Per arribar-hi podeu deixar el cotxe al costat del càmping Torre de la Móra i a peu travesseu un bosc de pins que evita la massificació d’aquests dos llocs. Són platges nudistes, però s’hi pot anar amb banyador sense cap tipus de problema. A més, a la cala Roca Plana s’hi va descobrir recentment un embarcador de l’època romana que possiblement es va utilitzar per transportar les pedres extretes de la cantera del Mèdol. Qualsevol excusa és bona per descobrir la Tarraco romana!
5. El Toll de l'Ou (Montsant, Ulldemolins)El Toll de l’Ou és un dels llocs més singulars del Montsant, està situat al barranc dels Pèlags i sol tenir aigua gairebé tot l’any. Format per diverses bassetes excavades a la roca i unides per petites cascades, és un lloc molt visitat, especialment a la primavera i a començaments de l’estiu. Si us agraden les excursions i després voleu refrescar vos, apunteu. S’hi pot arribar des del poble d’Ulldemolins pel GR-171, passant per l’ermita de Santa Magdalena, direcció al Pi de la Carabasseta, des d’on s’agafa un sender que baixa fins a aquest indret. També s’hi pot accedir des de la Morera de Montsant seguint el GR-171.
6. Els Gorgs de la Febró (La Febró)Els Gorgs de la Febró són un conjunt de basses i cascades que formen un paratge immillorable. Una ruta que podeu fer amb nens ja que és força accessible, s’hi pot accedir per tres llocs diferents: per Arbolí, per la Febró o des de la Mussara. Si aneu amb els petits, la millor opció és des de la Febró seguint el GR, pujant per la carretera de Vilaplana. El riu baixa per la roca calcària causant l’erosió en forma de tolls, cal anar amb compte perquè alguns dels gorgs són profunds i cobreixen. També és recomanable que hi aneu entre setmana ja que és un lloc força concorregut.
7. Platja del Torn (L'Hospitalet de l'Infant)La platja del Torn de l’Hospitalet de l’Infant és una altra platja naturista del Camp de Tarragona coneguda internacionalment.. És un indret tranquil, íntim i força verge, però aquest no ha estat sempre un racó de calma, a l’Edat Mitjana va ser un lloc predilecte per al desembarcament de corsaris i per això en l’illot de pedra situat a un dels extrems de la platja s’hi va aixecar una torre de guaita. Té una extensió de 1.600 metres plena de vegetació i de dunes; està catalogat com a Espai d’Interès Natural. En paral·lel a la franja litoral de la platja hi ha el camí de ronda del Torn.
8. Cala Crancs (Salou)Salou a l’estiu és una riuada de gent, però uns metres més enllà de la massificació, al cap de Salou es troba cala Crancs, la platja més oriental del litoral de la població. Està delimitada per masses rocoses i es troba rodejada de pins i de vegetació. L’arena és fina i s’endureix conforme entres a l’aigua amb un desnivell suau d’aigües tranquil·les que fan ideal el bany. S’hi pot accedir a través del camí de ronda que voreja el mar de la capital de la Costa Daurada o bé amb cotxe, encara que alerta que el pàrquing només té 15 places!
9. Platja El Canyadell (Altafulla i Torredembarra)Una altra opció de platja és la de El Canyadell que es troba envoltada de penya-segats i està a cavall entre Altafulla i Torredembarra. Un paisatge espectacular que combina la roca nua amb la vegetació típica mediterrània. Té una llargada de 60 metres i compta amb servei de salvament de socorrisme. S’hi pot accedir fàcilment des del passeig del Roquer de Torredembarra o des del Fortí d’Altafulla. Com a curiositat, a la banda torrenca hi trobem el far d’aquesta localitat, conegut per ser l’últim construït a tot l’estat espanyol i el més alt de Catalunya.
10. Niu de l'Àliga i Fonts del Glorieta (Alcover)La vall del riu Glorieta es troba situada entre la població d’Alcover i Mont-ral i és un paratge natural de pins, roures i alzines, el bosc típic del Mediterrani. El Niu de l’Àliga és un salt d’aigua amb una bassa natural a pocs metres del naixement del riu Glorieta. Podeu deixar el cotxe a l’aparcament de Mas Forés per 2€ tot el dia, si voleu estacionar gratis, podeu fer-ho als voltants de l’ermita del Remei d’Alcover, només haureu de caminar 10 minuts més. El camí està senyalitzat en tot moment i amb uns tres quarts d’hora s’hi arriba. Una vegada al Niu de l’Àliga podeu seguir fins a les Fonts del Glorieta, que està a 1 km i escaig més. A allà podeu gaudir d’un bany més tranquil ja que el Niu de l’Àliga s’ha massificat molt els últims anys i la zona on poder estirar la tovallola és molt reduïda.